Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας ανέβηκε και ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Βαλβέρδε «έπιασε» τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό, ύστερα από τη νίκη με σκορ 3-0 επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη.

Ο αγώνας κρίθηκε στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού. Μέχρι εκείνο το σημείο, ήταν ένα ντέρμπι, αλλά μετά οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν πλήρως και έδειξαν μεγάλη ανωτερότητα. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πανιώνιος φάνηκε να καταθέτει τα όπλα και δυσκολεύτηκε να αντισταθεί στους παίκτες του Ολυμπιακού.

Στο 17′ ο Σιόβας μόνος με τον Κοστάντσο, έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Μεγάλη και η ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 25′, με άστοχο πλασέ του Μακούν από εξαιρετική θέση.

Το 0-1 έγινε στο 33′, όταν ο Ιμπαγάσα έβγαλε τη σέντρα και ο Τζιμπούρ με κεφαλιά βρήκε δίχτυα. Ο Ολυμπιακός έφτασε και στο δεύτερο γκολ στο 43′ με σουτ του Μιραλάς, κατόπιν έξοχης πάσας του Ιμπαγάσα. Το τελικό 0-3 διαμορφώθηκε στο 68′, με σουτ από κοντά του Τζιμπούρ. Προηγήθηκε καταπληκτική πάσα του Ιμπαγάσα στον Αμπντούν και ασίστ του εξτρέμ στον συμπατριώτη του Τζιμπούρ.

Να τονιστεί πως οι φίλοι του Πανιωνίου χειροκρότησαν τον Τζιμπούρ για την προσφορά του στον Πανιώνιο, ενώ ο σκόρερ του Ολυμπιακού σε κανένα από τα δύο γκολ του δεν πανηγύρισε.

Διαιτητής: Σπάθας.

Κίτρινες: Μιραλάς, Τζιμπούρ, Σιόβας.

Πανιώνιος: Ελευθερόπουλος, Κβιρκέλια, Σιόβας, Πετκάκης, Ρόκας (61′ Σκέμπρι), Τσότσαλιτς, Κουμορτζί(72′ Αναστασόπουλος), Γουνδουλάκης (56′ Σάμαρης), Ριέρα, Εστογιανόφ, Κούτσι.

Ολυμπιακός: Κοστάντσο, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μακούν, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα(87′ Φετφατζίδης), Τζιμπούρ(80′ Μαρκάνο), Μιραλάς, Αμπντούν(74′ Μόνχε).

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ

Νέα επιτυχία για τον ΟΦΗ του Νίκου Αναστόπουλου. Η ομάδα της Κρήτης πήρε τους βαθμούς με το 3-1 κόντρα στην ΑΕΚ.

Είναι φανερό πως ο προπονητής του ΟΦΗ κάνει καλή δουλειά, ενώ ο Κωστένογλου πρέπει να αλλάξει αρκετά πράγματα.

Μόλις στο 12′ ο Μάντζιος εκμεταλλεύτηκε πάσα του Παπουλή και από πλάγια θέση σημείωσε το 1-0. Στο 15′ ο Σιαλμάς πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε ως οφ-σάιντ. Η παράβαση καταλογίστηκε σε βάρος του Μανωλά, την ώρα της πάσας που έκανε ο αμυντικός προς τον σκόρερ. Το 2-0 έγινε από τον Σουμπίνιο με δυνατό σουτ στο 49′ για να μειώσει η ΑΕΚ στο 60′ με κεφαλιά από κοντά του Λυμπερόπουλου, ύστερα από σουτ του Μπέλεκ στο δοκάρι. Στο 80′ ο Σουμπίνιο έκανε κούρσα, έδωσε την πάσα στον Μάντζιο και ήρθε το 3-1.

Διαιτητής: Στυλιάρας.

Κίτρινες: Μπουλούτ, Γεωργίου, Βάργκας, Σίσιτς, Κάρολ.

ΟΦΗ: Κάρολ, Μπουλούτ, Γεωργίου, Ταυλαρίδης, Γαλανόπουλος, Καλάιτζιτς, Μπόντορ(73′ Ζόρντι Λόπεθ), Σουμπίνιο (84′ Καμπάνταης), Παπουλής, Μάντζιος, Σίσιτς(63′ Χόρχε Λόπεθ).

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Κοντοές, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπελας, Κάρλος(46′ Γκερέιρο), Βάρκας(83′ Γκέντσογλου), Καφές, Λεονάρντο, Σιαλμάς(46′ Μπέλεκ), Λυμπερόπουλος.