ΙΣΠΑΝΙΑ
Η οργάνωση των βάσκων αυτονομιστών ΕΤΑ ανακοίνωσε ότι σταματά οριστικά τον ένοπλο αγώνα της και κάλεσε την ισπανική και τη γαλλική κυβέρνηση να απαντήσουν με μια διαδικασία άμεσου διαλόγου. Στα 40 χρόνια που διήρκεσε ο ένοπλος αγώνας της ΕΤΑ έχασαν τη ζωή τους 800 άνθρωποι.
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες δήλωσε χθες ότι θεραπεύτηκε από τον καρκίνο, τέσσερις μήνες μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε. Οι περισσότεροι ειδικοί όμως επισημαίνουν ότι είναι αδύνατο να θεωρηθεί ένας καρκινοπαθής εκτός κινδύνου προτού περάσουν δύο χρόνια από τη θεραπεία του.
ΚΟΣΟΒΟ
Οι κυανόκρανοι επενέβησαν χθες στη Μιτρόβιτσα και άρχισαν να απομακρύνουν τα οδοφράγματα που στήνουν οι Σέρβοι εδώ και τρεις μήνες για να εμποδίσουν τον έλεγχο ολόκληρης της χώρας από την κυβέρνηση. Οι Σέρβοι απορρίπτουν τη διακήρυξη ανεξαρτησίας που υιοθέτησε το Κόσοβο το 2008 και θεωρούν την περιοχή τους τμήμα της Σερβίας.
ΓΑΛΛΙΑ
Απολύτως ανακουφισμένη και δικαιωμένη, παρ' όλο που η μήνυσή της κατά του Ντομινίκ Στρος-Καν κατέληξε στο αρχείο, δήλωσε χθες η γαλλίδα συγγραφέας Τριστάν Μπανόν σε συνέντευξή της. «Ηθελα να αναγνωριστεί ότι είμαι θύμα, να ειπωθεί επισήμως ότι δεν είμαι ψεύτρα», τόνισε.
ΒΕΛΓΙΟ
Αναβλήθηκε για τεχνικούς λόγους, περίπου μία ώρα πριν από την αντίστροφη μέτρηση, η εκτόξευση των πρώτων δύο δορυφόρων για το ευρωπαϊκό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης Galileo. Η επιχείρηση αναβλήθηκε για τουλάχιστον 24 ώρες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από