ΜΟΣΧΑ

Ο Στιβ Μπέλεκ αποδείχθηκε ο μοιραίος παίκτης της Ενωσης, αφού είχε τις ευκαιρίες και τις έχασε σε κρίσιμα σημεία του ματς: στο 15′ σε ένα ξεχωριστό τετ α τετ με τον Γκουιέρμε στόχευσε τον πορτιέρο και απέτυχε να δώσει το προβάδισμα στο σκορ και στο 85′ δεν κατάφερε να βάλει την ομάδα του νωρίτερα στο παιχνίδι, στοχεύοντας αυτή τη φορά το οριζόντιο δοκάρι…

Η ΑΕΚ έμεινε στον βυθό της βαθμολογίας του ομίλου χωρίς βαθμούς και με συντελεστή γκολ 3 υπέρ και 9 κατά. Οι ελπίδες της πλέον ελαχιστοποιήθηκαν και μόνο αν νικήσει και στους τρεις αγώνες του δεύτερου γύρου θα έχει κάποιες ελπίδες.

Κι όμως, η χθεσινή ΑΕΚ άξιζε καλύτερη τύχη. Με μισή ομάδα, λόγω πολλών απουσιών, οι Κιτρινόμαυροι πάλεψαν, είχαν πάθος, σχετικά καλή αμυντική λειτουργία στο πρώτο μέρος όπου κανένας οιωνός δεν έδειχνε ότι θα φύγουν από τη Μόσχα με τρία γκολ στην πλάτη. Το πρώτο μισάωρο μάλιστα ανήκε ολοκληρωτικά στην ΑΕΚ, η οποία πίεζε ψηλά, δεν έδωσε χώρο στους Ρώσους και αν ο Μπέλεκ ήταν πιο προσεκτικός, τα πράγματα ίσως να ήταν διαφορετικά.

Η κατάσταση άλλαξε με το «καλημέρα» (47′) του δεύτερου μέρους, όταν από λάθος του Μανωλά ο Σίτσεφ έλαβε δώρο την μπάλα στο κεφάλι του και εύκολα άνοιξε το σκορ (1-0). Οι παίκτες του Κωστένογλου βγήκαν στην επίθεση δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά στο 70′ ένα αυστηρό πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής σε μαρκάρισμα του Καράμπελα στον Σίτσεφ έδωσε την ευκαιρία στον παθόντα να το εκτελέσει και να πετύχει το 2-0.

Στο 88′ ο Σιαλμάς με γυριστή κεφαλιά από κόρνερ του Λεονάρντο μείωσε σε 2-1, αλλά στις καθυστερήσεις (93′) και ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν βγει μπροστά για να ισοφαρίσουν, ο Καϊσέμπο έφυγε μόνος του και με διπλή προσπάθεια σημείωσε το τελικό 3-1.

Ο διαιτητής Πολ βαν Μπούκελ από την Ολλανδία έδωσε αυστηρό πέναλτι, κατά τα άλλα ήταν καλός. Εδειξε κίτρινες κάρτες στους Ιμπρισιτς, Ντα Κόστα.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ: Γκουιέρμε, Μπούλακ, Ντα Κόστα, Σισκίν, Γιανμπάεφ, Ζαμπατέρ, Γκλουσάκοφ, Ιμπρισιτς (65′ Σαϊσέντο), Ιγκνατίεφ (78′ Λοσκοβ), Σίτσεφ, Μαϊκόν (46′ Ομπίνα).

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Κοντοές, Καράμπελας, Μανωλάς, Κάλα, Βάργκας (59′ Καφές), Γκέντσογλου, Κάρλος, Λαγός (73′ Σιαλμάς), Μπέλεκ, Μπερνς (65′ Λεονάρντο)

ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΜΕΝΟΙ

Ο Νίκος Κωστένογλου δήλωσε: «Είμαστε στενοχωρημένοι για την ήττα επειδή παίξαμε καλά για δεύτερο σερί ματς. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μέσα σε λίγες μέρες η ομάδα ήταν ξανά καλή. Ημασταν πάρα πολύ καλοί ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και το παιχνίδι θα ήταν τελείως διαφορετικό αν έβαζε το γκολ ο Μπέλεκ. Θεωρώ κομβικό σημείο το 1-0 της Λοκομοτίβ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, γιατί για 20 λεπτά χάσαμε τον έλεγχο. Υπήρξαν σημάδια επιθετικής βελτίωσης».

Ο προπονητής της Λοκομοτίβ Ζοζέ Κουσέιρο τόνισε: «Το παιχνίδι ήταν όπως το περίμενα, πολύ δύσκολο. Η ΑΕΚ αποδείχτηκε πιο δυνατή από τα προηγούμενα ματς στον όμιλο, γι’ αυτό χρειαζόμασταν ένα καλά οργανωμένο παιχνίδι και υπομονή. Γενικά αξίζαμε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς».