Και τώρα οι δυο τους. Το Μάντσεστερ χωρίζεται και πάλι στα δύο, με το αυριανό σούπερ ντέρμπι, στο «Ολντ Τράφορντ», όπου η Γιουνάιτεντ υποδέχεται τη Σίτι (15.30, NS1). Κι ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον μπορεί να έχει αποκαλέσει τη Σίτι «ενοχλητικούς γείτονες», όμως παραδέχτηκε ότι είναι το πιο σημαντικό ματς μεταξύ των δύο ομάδων στα 25 χρόνια που είναι στον πάγκο της Γιουνάιτεντ. «Τα τελευταία δύο τρία χρόνια αυτά τα ματς έχουν γίνει πολύ δυνατά και έχουν σαφώς μεγαλύτερη σημασία» είπε. «Αυτή τη στιγμή, η Σίτι είναι στην πρώτη θέση και εμείς στη δεύτερη. Ετσι, αυτό το παχνίδι έχει μεγάλο ενδιαφέρον» σχολίασε ο προπονητής της Γιουνάιτεντ.

Οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ ενώ την προηγούμενη αγωνιστική η Γιουνάιτεντ στάθηκε τυχερή στο «Ανφιλντ», αφού κατάφερε να φύγει με βαθμό, παρότι η Λίβερπουλ ήταν ανώτερη. Πάντως, στο «Ολντ Τράφορντ» παραμένει αήττητη τους τελευταίους 18 μήνες.

Η Σίτι είναι στην πρώτη θέση, πετυχαίνει κάτι περισσότερο από τρία γκολ κατά μέσο όρο σε κάθε ματς και γενικά αυτή την περίοδο φαίνεται να έχει περισσότερη άνεση στο παιχνίδι της. «Είναι ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες και είναι σημαντικό να πάμε εκεί και να κάνουμε σωστά αυτό που ξέρουμε» είπε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Τι είναι αυτό που ενώνει τις δύο ομάδες; Ο Τέβες και η… ανακύκλωση της φανέλας του (είτε με τη Σίτι, είτε με τη Γιουνάιτεντ) την οποία οργάνωσε γνωστή εταιρεία στοιχημάτων! Ετσι, καλούν τους απογοητευμένους οπαδούς των δύο ομάδων, να πετάξουν τις φανέλες στους ειδικούς κάδους (σε φορτηγά με τα χρώματα των δύο ομάδων) και στη συνέχεια να πάρουν καινούργιες από τις μπουτίκ των ομάδων δωρεάν!

Σε άλλα ματς της 9ης αγωνιστικής: Η Τσέλσι αγωνίζεται αύριο εκτός έδρας με την ΚΠΡ (18.00, NS1), η Αρσεναλ υποδέχεται τη Στόουκ (15.30, NS2), ενώ σήμερα, η Λίβερπουλ φιλοξενεί τη Νόριτς (19.30, NS2).