Σημειώνοντας άνοδο τριών θέσεων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, η Εθνική αναρριχήθηκε στην 8η θέση στην παγκόσμια κατάταξη εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου (FIFA Coca-Cola Ranking).

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ισοφάρισε την καλύτερη θέση που είχε ποτέ στην παγκόσμια κατάταξη και την είχε πετύχει το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου του 2008.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η ελληνική εθνική ομάδα βρίσκεται αυτό τον μήνα μπροστά από μεγάλες δυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως είναι η Αργεντινή, η οποία μαζί με τη Δανία μοιράζονται τη 10η θέση στη σχετική κατάταξη, ενώ η Πορτογαλία βρίσκεται στην 9η θέση.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα της Ισπανίας βρίσκεται επικεφαλής στην παγκόσμια κατάταξη εθνικών ομάδων. Και ακολουθούν: 2. Ολλανδία, 3. Γερμανία, 4. Ουρουγουάη, 5. Βραζιλία, 6. Ιταλία, 7. Αγγλία, 8. Ελλάδα.

Σημαντικό ρόλο στην κατάληψη της 8ης θέσης στην παγκόσμια κατάταξη έπαιξαν τα αποτελέσματα της εθνικής στα προκριματικά του Euro 2012. Kαι συγκεκριμένα οι νίκες επί της Κροατίας και της Γεωργίας. Οπως επίσης και η πρόκριση της ομάδας στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.