ΓΑΛΛΙΑ

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν δήλωσε μέσω του δικηγόρου του ότι επιθυμεί να καταθέσει σχετικά με μια υπόθεση ενός δικτύου πορνείας, ώστε να διαλύσει οποιαδήποτε υποψία ότι σχετίζεται με αυτό. Οι εισαγγελείς στη Λιλ ερευνούν ένα δίκτυο πορνείας στη Γαλλία και στο Βέλγιο και έχουν συλλάβει τον διευθυντή του πολυτελούς ξενοδοχείου «Carlton».

ΣΟΜΑΛΙΑ

Η σομαλική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ προειδοποίησε την Κένυα να αποσύρει τα στρατεύματά της από τη Σομαλία. Σε αντίθετη περίπτωση, τόνισε εκπρόσωπος της οργάνωσης, θα εξαπολυθεί επίθεση εναντίον του Ναϊρόμπι. Η Κένυα πραγματοποίησε χερσαίες και αεροπορικές επιθέσεις σε αντίποινα για σειρά απαγωγών που αποδίδονται στην Αλ Σαμπάμπ.

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Ο Βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας υπεβλήθη με επιτυχία σε νέα χειρουργική επέμβαση στη μέση. Η επέμβαση έγινε σε νοσοκομείο του Ριάντ. Ο 87χρονος βασιλιάς, που πάσχει από δισκοπάθεια, είχε υποβληθεί πέρυσι στις ΗΠΑ σε δύο επεμβάσεις.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα της Πορτογαλίας, που εκπροσωπούν το 90% των οργανωμένων εργαζόμενων, τάχθηκαν χθες υπέρ της πραγματοποίησης γενικής απεργίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια λιτότητας της κυβέρνησης.

ΡΩΣΙΑ

Ο ρώσος Πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες ότι ο διορισμός του Μεντβέντεφ ως του επόμενου πρωθυπουργού θα εξαρτηθεί από την επίδοση του κυβερνώντος κόμματος στις βουλευτικές εκλογές. «Αν το κόμμα έρθει πρώτο, ο Μεντβέντεφ θα σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση», δήλωσε.