Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βασίλης Οικονομίδης έσπευσε χθες να προλάβει, με έκτακτη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, τη σημερινή συνάντηση του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου με τους εκπροσώπους των ομάδων.

Το ζητούμενο είναι το… πάπλωμα και το ποιος θα πιστωθεί την έναρξη του πρωταθλήματος, προκειμένου να αναλάβει και το… επόμενο.

«Ψεύδεται όταν λέει πως είναι ανικανότητα της διοίκησης να κλείσει τηλεοπτική συμφωνία, όταν ξέρει τι γίνεται με την ΕΡΤ να μην έχει κάνει ΔΣ. Συμφωνώ πως είμαστε ανίκανοι, γιατί δεν πρόλαβα να διορίσω διοίκηση στην ΕΡΤ…», πέταξε τα βέλη του ο Οικονομίδης προς τον Βασιλακόπουλο, δηλαδή τον άνθρωπο που ουσιαστικά τον είχε στηρίξει όσο κανένας άλλος για να αναλάβει αυτή τη θέση.

Πλέον οι ισορροπίες έχουν αλλάξει και υπάρχει μεγάλη κόντρα μεταξύ των δύο αντρών που διεκδικούν τον τίτλο του σωτήρα για το πρωτάθλημα.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος θέλει να πάρει η ομοσπονδία την κατάσταση στα χέρια της, αλλά οι ίδιες οι ομάδες έχουν την απόλυτη ευθύνη για όποια κωλυσιεργία ή γραφειοκρατία του ΕΣΑΚΕ και του προέδρου του. Αν ήθελαν θα είχαν κάνει αλλαγή εδώ και καιρό, όμως σφύριζαν αδιάφορα και την τελευταία στιγμή είδαν το… παγόβουνο.

Ο Βασίλης Οικονομίδης βλέποντας πλέον πως δέχεται πόλεμο και εκ των έσω, δεν δίστασε να εκθέσει χθες δημόσια τον ΠΑΟΚ παρουσιάζοντας την επιστολή που έστειλε η διοίκηση του συλλόγου στην Ευρωλίγκα ζητώντας παράταση στην αποπληρωμή του παραβόλου των 10.000 ευρώ για συμμετοχή στο Eurocup.

Αφορμή η «καυστική» ανακοίνωση της Θύρας 4, ενώ τον ρόλο τους γι’ αυτή τη στάση του προέδρου (τα «έχωσε» και στον Γιώργο Χαλβατζάκη, γ.γ. του ΕΣΑΚΕ), έπαιξαν οι διαρροές από την πλευρά της νέας διοίκησης του Δικεφάλου σχετικά με ζητήματα που αφορούν τηλεοπτικά δικαιώματα και ΟΠΑΠ.

Ο ΠΑΟΚ απαντά αύριο το μεσημέρι με συνέντευξη Τύπου. Μύλος δηλαδή…

Και μέσα σε όλα ο Οικονομίδης δεσμεύτηκε πως το πρωτάθλημα θα αρχίσει το Σάββατο, θεωρώντας πως σήμερα θα έχει… είδηση από τα τηλεοπτικά.