Η υπερσύγχρονη Ζαλγκίρις Αρένα εξασφάλιζε στην Ευρωλίγκα τη λάμψη που επιζητούσε για τον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν. Ομως η ΤΣΣΚΑ έβγαλε στο παρκέ του νεότευκτου γηπέδου της Ζαλγκίρις εντυπωσιακή μεγαλοπρέπεια δημιουργώντας την απορία: αν στο πρώτο ματς είναι τόσο πειστική, προϊόντος του χρόνου σε τι επίπεδο μπορεί να φθάσει η ομάδα του Καζλάουσκας;

Η ομάδα του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή νίκησε με άνεση (87-74) εκείνη του διαδόχου του στον πάγκο της Εθνικής Ηλία Ζούρου και ταυτόχρονα έστειλε το μήνυμα ότι η Αρκούδα είναι ξανά εδώ. Πεινασμένη και αγριεμένη.

Με πέντε παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων το (κατά τον Ντέιβιντ Μπλατ) «άγριο άλογο» της Ρωσίας Αντρέι Κιριλένκο να σημειώνει double-double (17π, 15ρ), τον Τεόντοσιτς να το αγγίζει (8ασ) αλλά τον Σβεντ πρώτο σκόρερ, η ΤΣΣΚΑ ήταν εκπληκτική (11/25τρ, 22ασ) στην κατάμεστη από 15.000 Λιθουανούς, Ζαλγκίρις Αρένα.

Ζαλγκίρις: Λόσον 7, Πόποβιτς 8, Καλνιέτις 3, Ντελινινκάιτις 6, Ράκοβιτς 2, Κλιμαβίτσιους 2, Γιανκούνας 4, Γιαβτόκας 4, Κουζμίνσκας 4, Ουίμς 16, Κόλινς 18.

ΤΣΣΚΑ: Τεόντοσιτς 16, Λαβρίνοβιτς 12, Σισκάουσκας 5, Κρστιτς 11, Κιριλένκο 17, Βοροντσέβιτς, Σβεντ 19, Κάουν, Χριάπα 7, Γκόρντον.