Δύο εκπληκτικής ομορφιάς γκολ και ο σοβαρότατος τραυματισμός του Γκούντγιονσεν είναι ό,τι έμεινε στο μυαλό όλων όσοι παρακολούθησαν το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ – Ολυμπιακού (1-1).

Η ΑΕΚ πήγε το παιχνίδι στη δύναμη, το πάθος και τον τσαμπουκά και αν ήταν λίγο πιο τυχερή θα μπορούσε να νικήσει, κάτι που υπογράμμισε και ο Κωστένογλου τονίζοντας ότι αν μια ομάδα άξιζε τη νίκη αυτή ήταν η Ενωση.

Ο Ολυμπιακός… απουσίαζε από το γήπεδο και στη μία μοναδική φορά που έκανε επιθετική ενέργεια (23′) ήταν ατομική από τον Κέβιν Μιραλάς που σημείωσε ένα καταπληκτικό γκολ (0-1), κόντρα στη ροή του αγώνα.

Μπλοκάροντας όλα τα ατού του Ολυμπιακού, η ΑΕΚ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και είναι ίσως η πρώτη ομάδα επί ελληνικού εδάφους που είχε μεγαλύτερη κατοχή (52%-48%) από τους Ερυθρόλευκους. Ετσι κατάφερε να ισοφαρίσει με ένα εξίσου καταπληκτικό γκολ (43′) του Λεονάρντο, αλλά έχασε με κάταγμα κνήμης – περόνης τον Γκούντγιονσεν. Ο διαιτητής Κωνσταντινέας βιάστηκε να δείξει πολλές κίτρινες κάρτες και έτσι στο τέλος οι δύο ομάδες τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής των Μάκου (88′), Μοντέστο (89′).