Εντελώς διαφορετική παρουσιάστηκε η ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό όπως και ένας άλλος Νίκος Κωστένογλου σε σχέση με τον προπονητή που είχε δουλέψει πριν από λίγα χρόνια στην Ενωση.

Ποια ήταν όμως τα στοιχεία που έκαναν την ΑΕΚ από αουτσάιντερ να φθάσει να διεκδικεί τη νίκη;

1Η ομάδα παρουσιάστηκε στον αγωνιστικό χώρο πολύ καλά διαβασμένη.

2 Είχε πολύ πάθος, δύναμη και πήγε το ματς εκεί όπου το ήθελε. Σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο και η ομιλία του Αδαμίδη πριν από την έναρξη του αγώνα.

3 Φάνηκε πως ήθελε περισσότερο το ματς.

4 Τη βοήθησε πολύ ο κόσμος της, που έδωσε το «παρών» και αυτή τη φορά ήταν στο πλευρό της.

5 Φάνηκε η δουλειά που έκανε ο Νίκος Κωστένογλου. Ο προπονητής δούλεψε και δουλεύει πολύ στον ψυχολογικό τομέα. Οι ομιλίες του είναι στοχευμένες και έχουν σκοπό την αναπτέρωση του ηθικού.

6 Ο προπονητής κατάφερε να παρουσιάσει ένα σχήμα με το οποίο μπλόκαρε τα ατού του Ολυμπιακού, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Τζιμπούρ και Μιραλάς, παρότι ο τελευταίος σημείωσε το γκολ με ατομική ενέργεια. Οι χώροι έκλεισαν, οι κάθετες του Αργεντινού δεν πέρασαν.

7 Η ομάδα δεν πτοήθηκε ακόμα και όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ. Προσπάθησε να παίξει το παιχνίδι της και να μην αφήσει τον αντίπαλο να κάνει το δικό του.

8 Εχει κερδίσει δύο σημαντικούς για τη λειτουργία της ποδοσφαιριστές. Τον αδικημένο Λεονάρντο που αποτελεί ό,τι πιο ποιοτικό διαθέτει αυτή τη στιγμή και το «λαβράκι» Βάργκας που ήρθε από το πουθενά, κόστισε λίγο και αναδεικνύεται σε σούπερ αμυντικό μέσο.

n «Είναι ακριβώς ο ίδιος τραυματισμός με του Χρήστου Κωστή». Αυτό δήλωσε χθες το απόγευμα ο Λάκης Νικολάου λίγο μετά τη χειρουργική επέμβαση στον Εϊντούρ Γκούντγιονσεν που διήρκεσε μιάμιση ώρα. Ο γιατρός της ΑΕΚ δήλωσε επίσης πως θα χρειαστούν 5-6 μήνες, στην καλύτερη περίπτωση, για να επανέλθει και ότι στη συνέχεια είναι στο χέρι του πώς θα προετοιμαστεί για να επιστρέψει στα γήπεδο. Χθες το βράδυ ο Σταύρος Αδαμίδης επισκέφθηκε τον άτυχο παίκτη στο νοσοκομείο.

Οσον αφορά τις φήμες που κυκλοφόρησαν για διακοπή του συμβολαίου του, τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει, δεν έχει καν περάσει από το μυαλό των διοικούντων.