Οι νίκες δεν έρχονται με μισή ευκαιρία σε όλο το παιχνίδι! Με εξαίρεση την εντυπωσιακή ενέργεια και το γκολ του Κέβιν Μιραλάς, η ομάδα του Βαλβέρδε δεν δημιούργησε ούτε μία συντονισμένη επιθετική προσπάθεια για γκολ.

Το ντέρμπι δεν έκρινε τον τίτλο, όμως η Ενωση σίγουρα θα θύμισε στον Ολυμπιακό τη συνάντηση με την Ντόρτμουντ (και όχι μόνο λόγω χρώματος…) μεθαύριο στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα κρίνει την πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έδειχνε ενοχλημένος από τις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου για την κάκιστη εμφάνιση της ομάδας του στον αγώνα με την ΑΕΚ.

Θα πρέπει να δει ο σενιόρ Βαλβέρδε ότι στον τρίτο χρόνο παρουσίας του στον Ολυμπιακό, σε επτά εκτός έδρας ντέρμπι πρωταθλήματος με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και δύο Κυπέλλου (με τον ΠΑΟΚ), έχει γευτεί μόνο μία φορά τη χαρά της νίκης (επί της ΑΕΚ με 1-0). Η πειραϊκή ομάδα έχει δεχτεί πέντε ήττες (τρεις από τον ΠΑΟΚ, μία από τον Παναθηναϊκό και μία από την ΑΕΚ), ενώ τρεις αναμετρήσεις έχουν λήξει ισόπαλες.

Προχθές στο ΟΑΚΑ, στην επίθεση αγωνίστηκαν ο Τζιμπούρ (στην κορυφή) και λίγο πιο πίσω οι Αμπντούν (δεξιά), Μιραλάς (αριστερά), Φουστέρ (στον άξονα). Την επιθετική τετράδα προσπάθησε να βοηθήσει ο Ιμπαγάσα, ο οποίος είχε αναλάβει ρόλο οργανωτή. Ο Αργεντινός έκανε λάθη και δεν μπόρεσε να δώσει ώθηση στην ομάδα του.

Θα μπορέσει η ομάδα του Βαλβέρδε να μεταμορφωθεί αγωνιστικά στον «τελικό» με την Ντόρτμουντ; Η Ευρώπη δεν θα περιμένει τον Ολυμπιακό, αν δεν κατορθώσει να πάρει το τρίποντο.

Ο βάσκος τεχνικός δεν υπολογίζει τους τραυματίες Τοροσίδη, Φέισα, Γέστε, Φουστέρ, ενώ ο Μανιάτης δεν είναι 100% έτοιμος. Ο Φουστέρ μετά τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ υποβλήθηκε σε ακτινολογικό έλεγχο – αξονική τομογραφία. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι έχει υποστεί κάταγμα ενδέκατης δεξιάς πλευράς. Θα απουσιάσει από τις συναντήσεις με Ντόρτμουντ (εντός, εκτός), Πανιώνιο, ΟΦΗ, Αρη.

Ο Βαλβέρδε προσπάθησε χθες να βάλει τους ποδοσφαιριστές του στο κλίμα του κρίσιμου αγώνα με την Ντόρτμουντ. Στο «Γ. Καραϊσκάκης» αναμένεται να βρεθεί σκάουτερ της Παρί Σεν Ζερμέν καθώς οι Γάλλοι θέλουν να τσεκάρουν τον Γιάννη Φετφατζίδη.

ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Στον Ολυμπιακό σχολίασαν χθες τη διαιτησία του κ. Παππά στον αγώνα Ξάνθης – Παναθηναϊκού: «Δόθηκε ανύπαρκτο πέναλτι στον Παναθηναϊκό, το δεύτερο γκολ δεν φαίνεται καθαρά αν η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή της εστίας, ο διαιτητής δεν κράτησε τον σωστό χρόνο των καθυστερήσεων. Οσον αφορά το ματς με την ΑΕΚ, ο διαιτητής κ. Κωνσταντινέας με τα συνεχόμενα σφυρίγματά του έκανε τον Ολυμπιακό να χάνει τον ρυθμό του, ενώ επωφελούνταν η ΑΕΚ με τον τρόπο παιχνιδιού της. Κράτησε μόνο τρία λεπτά καθυστέρηση, ενώ έγιναν έξι αλλαγές και υπήρξε διακοπή για ρίψη κροτίδων και φωτοβολίδων».