Ευχάριστα νέα, λοιπόν, για τον προπονητή της ΑΕΚ, αφού ο «Κολοσσός» γυμνάστηκε κανονικά δύο μόλις ημέρες πριν από το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ο Κωστένογλου μπορεί να τον υπολογίζει, αλλά μάλλον δύσκολα θα τον ξεκινήσει με μόλις δύο προπονήσεις. Ο τεχνικός της Ενωσης περίμενε με αγωνία να δει αν θα μπορεί να τον έχει στη διάθεσή του, έστω στον πάγκο και σε κάποια δύσκολη στιγμή του αγώνα να τον χρησιμοποιήσει. Φυσικά, επειδή ο Δέλλας είναι ειδική περίπτωση και δεν είναι ο πρώτος τυχών παίκτης, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το γεγονός να τον δούμε στην αρχική ενδεκάδα στο ντέρμπι εναντίον των Ερυθρολεύκων. Ισως όμως ο Κωστένογλου να συζητήσει μαζί του και αν ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής του πει ότι δεν αισθάνεται απόλυτα έτοιμος να μην τον συμπεριλάβει στη σημερινή αποστολή. Ολα λοιπόν παίζονται, από το να τον δούμε στην αρχική ενδεκάδα μέχρι και στην εξέδρα.

Μόνο ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα και φυσικά δεν υπολογίζεται από τον προπονητή.

Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Πριν από την έναρξη της προπόνησης ο Νίκος Κωστένογλου είχε καλέσει τον γνωστό για τα «κιτρινόμαυρα» αισθήματά του πατέρα Γεώργιο ο οποίος κάνει συχνά τους αγιασμούς της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Ο πάτερ Γεώργιος πραγματοποίησε λοιπόν το Μυστήριο και στη συνέχεια ευχήθηκε τα καλύτερα στους ποδοσφαιριστές και στο προπονητικό τιμ για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από το μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά και διοικητικά θέματα, ο Σταύρος Αδαμίδης και οι υπόλοιποι παράγοντες ψάχνουν εναγωνίως να βρουν χρήματα για τις άμεσες ανάγκες της ομάδας. Μέχρι τέλος του μήνα πρέπει να έχουν βρεθεί τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ και για τους δύο επόμενους μήνες επιπλέον 5-6 εκατ. ευρώ για να μπορέσει να λειτουργήσει υποφερτά η ΠΑΕ. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ έκανε κάποιες επαφές με τους συνήθεις υπόπτους Νοτιά, Παππά, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική και πλέον μόνο αν κάποιος από τους υπόλοιπους – ανενεργούς – μετόχους ή αν ένας επώνυμος φίλος της ομάδας ενεργοποιηθεί θα υπάρξει σωτηρία. Σε διαφορετική περίπτωση η νυν διοίκηση θα παραιτηθεί την 1η Νοεμβρίου και ο δρόμος για το Πρωτοδικείο θα είναι προ των πυλών. Σε ό,τι αφορά την Petit Chateau, μόνο αν οι άνθρωποι της εταιρείας επανέλθουν και δώσουν τα 2,5 εκατ. ευρώ θα ενεργοποιηθεί η προφορική συμφωνία που θα μετατραπεί σε γραπτή.

n Η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε χθες ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί τους οπαδούς της να είναι προσεκτικοί στο αγώνα με τον Ολυμπιακό, αναφέροντας μάλιστα αναλυτικά τις τιμωρίες και τα πρόστιμα για κάθε παράβαση ξεχωριστά, ζητώντας παράλληλα να υποστηρίξουν την ομάδα με κόσμιο τρόπο.