Το πρωτάθλημα βόλεϊ στην Α1 ανδρών αρχίζει σήμερα με το ματς Αρη – Ηρακλή (Αλεξάνδρειο, 19.00, NS3) με τις ομάδες να έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια όλο το καλοκαίρι, προκειμένου να εξασφαλίσουν χρήματα. Ολοι βέβαια εκφράζουν την αισιοδοξία τους, σίγουρα όμως θα πρέπει να υπάρχει μία ανησυχία, αφού κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η χρονιά.

Ομάδες όπως ο Ηρακλής και ο Παναθηναϊκός «έτρεχαν» έως την τελευταία στιγμή να εξασφαλίσουν το πιστοποιητικό συμμετοχής. Ο Ολυμπιακός είχε φροντίσει πολύ νωρίτερα να τακτοποιήσει αρκετές οφειλές και να ασχοληθεί ο Καλμαζίδης με την ενίσχυση της ομάδας, πάντα στα όρια της λογικής και χωρίς υπερβολές.

Στον Παναθηναϊκό έκλεισαν επίσης τις τελευταίες ημέρες ξένους παίκτες κι αφού νωρίτερα είχε «χτυπήσει καμπανάκι» από τον προπονητή Νίκο Μπουτσουρή. Ο Ηρακλής έχει νέα παιδιά, αλλά και έμπειρους παίκτες, καινούργιο προπονητή (Σωτήρης Δρίκος) και ο στόχος είναι να επιστρέψει στην κορυφή. Το θετικό για τις ομάδες είναι ότι η ΕΣΑΠ πήρε την πρώτη δόση της χορηγίας από τον ΟΠΑΠ και μόλις μοιραστεί το ποσόν θα είναι σε θέση να καλύψουν βασικές ανάγκες. Ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, ο Αρης κι ακόμα, Λαμία, ΕΑ Πατρών, Κηφισιά, πέρυσι πραγματοποίησαν αρκετά καλή πορεία και αυτό θα προσπαθήσουν να επαναλάβουν κι εφέτος. Το ίδιο ισχύει για Εθνικό Αλεξανδρούπολης και Καλαμαριά, ενώ οι νεοφώτιστοι είναι ο Παμβοχαϊκός και ο Φοίνικας Σύρου.

n Η κατάσταση στην Α1 γυναικών δεν είναι καλύτερη, αφού ΕΟΠΕ και σύνδεσμος διαιτητών, δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στη χτεσινή τους συνάντηση. Η ομοσπονδία εισηγήθηκε να αρχίσει η Α1 γυναικών και τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα στις 22/10, αλλά οι διαιτητές θέλουν πρώτα την εξόφληση από την περυσινή σεζόν. Σήμερα, ενδέχεται να γίνει και νέα συνάντηση.