Πολύ ακριβά στοίχισε η απερισκεψία του Γουέιν Ρούνι να κλωτσήσει τον Μαυροβούνιο Μίοντραγκ Τζούντοβιτς, που απέφερε την κόκκινη κάρτα.

Η επιστολή-απολογία που έστειλε ο θερμόαιμος Αγγλος στα δέκα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA με την οποία ζητούσε την επιείκειά τους έπεσε στο κενό. Ο άγγλος σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να εφεσιβάλει την απόφαση και να υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής.

Το πιθανότερο είναι η ποινή του Ρούνι να μειωθεί κατά μία αγωνιστική, όπως συνέβη με τον Γάλλο Μαρσέλ Ντεσαγί ο οποίος στο Euro 2004 είχε τιμωρηθεί πρωτόδικα με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών γιατί χτύπησε με τον αγκώνα του τον Ισπανό Φερνάντο Μοριέντες αλλά στην έφεση η ποινή μειώθηκε στις δύο.

Μετά τη χθεσινή απόφαση της UEFA ο Ρούνι τίθεται ουσιαστικά εκτός πλάνων του Φάμπιο Καπέλο, όπως είχε προαναγγείλει ο ιταλός προπονητής της Εθνικής Αγγλίας. Οι ευθύνες του Καπέλο για το θέμα που προέκυψε στα Τρία Λιοντάρια είναι τεράστιες γιατί χρησιμοποίησε τον Ρούνι αν και ήταν πιεσμένος ψυχολογικά λόγω της σύλληψης του πατέρα του την προηγούμενη ημέρα του αγώνα με το Μαυροβούνιο, κατηγορούμενου για εμπλοκή σε προαποφασισμένο στοιχηματικό γεγονός.

Πολλοί είναι οι τζογαδόροι που έχουν ποντάρει πως ο Ρούνι θα αποβληθεί και στο αυριανό ντέρμπι της Πρέμιερ Λιγκ με τη Λίβερπουλ στο Ανφιλντ. Η αντιπάθεια του 26χρονου ποδοσφαιριστή για τους Κόκκινους είναι διάσημη. Γέννημα θρέμμα του Μέρσεϊσαϊντ, ο Ρούνι από μικρό παιδί δηλώνει οπαδός της Εβερτον όπως και όλη η οικογένειά του. Σε ένα μάλιστα παιχνίδι εναντίον της Λίβερπουλ ήταν η μασκότ της Εβερτον. Στα «ζαχαρωτά» έκανε και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ενώ το 2009 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναγκάστηκε να αποσύρει δηλώσεις του παίκτη στις οποίες έκανε λόγο για «μίσος» για τους Κόκκινους.