«Πιστεύω ότι τώρα μπαίνουμε σε μια νέα φάση της κρίσης. Κατά τους πρώτους 18 μήνες η στρατηγική που ακολουθήθηκε ήταν να αγοράζουν χρόνο με πολύ βαθιές περικοπές και λιτότητα, η οποία απέτυχε να φέρει αποτελέσματα. Εγιναν επίσης προσπάθειες για τον περιορισμό της μετάδοσης της κρίσης. Κρίνοντας από τα όσα έχουν συμβεί σε Ιταλία και Ισπανία, και αυτό απέτυχε πλήρως.
Πρέπει να εστιάσουμε μακριά από το ποσοστό κουρέματος των ομολόγων που κατέχουν οι τράπεζες και να αρχίσουμε να ψάχνουμε ποια είναι η καλύτερη φόρμουλα για να επανακάμψει η ελληνική οικονομία.
Πιθανώς μεταξύ της 15ης Οκτωβρίου και της επόμενης αναθεώρησης τον Δεκέμβριο θα συνειδητοποιήσουν ότι έχουν την ευκαιρία να επαναρρυθμίσουν την πολιτική τους για την αντιμετώπιση της κρίσης και να αναπτύξουν νέους στόχους, καθώς η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να επιτύχει τους υφιστάμενους στόχους.
Σε περίπτωση ελεγχόμενης χρεοκοπίας δεν γνωρίζουμε αν και πώς οι τράπεζες, τα hedge funds και τα ασφάλιστρα κινδύνου πρόκειται να επηρεαστούν και πώς θα αντιδράσουν οι αγορές σε αυτό. Είμαστε σίγουροι, δε, ότι το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα θα υποστεί πολύ σοβαρό σοκ ακόμα και αν έχουμε μια ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από