Η Axiom Capital είναι χρηματοοικονομικός σύμβουλος μεσαίου μεγέθους με έδρα το Λονδίνο. Ειδικεύεται στην παροχή χρηματοοικονομικών συμβουλών και υπηρεσιών, τόσο σε δημόσιες όσο και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Οι υπηρεσίες που προσφέρει περιλαμβάνουν εισαγωγή εταιρειών σε χρηματιστήρια, εύρεση κεφαλαίων, συγχωνεύσεις, εξαγορές, εκποιήσεις, αναδιαρθρώσεις και επενδύσεις σε μετοχές και ομόλογα.

Στα στελέχη της εταιρείας περιλαμβάνονται ο οικονομολόγος Γιώργος Παναγιώτου και ο δικηγόρος Σεραφείμ Καρέλης.

Η Axiom Capital συνεργάζεται στην Ελλάδα με τη δικηγορική εταιρεία Λεωνίδας Η. Κοντογιάννης – Καλυψώ Λ. Κοντογιάννη. Ουσιαστικά η δικηγορική εταιρεία αναλαμβάνει να βρίσκει έλληνες ενδιαφερόμενους που θέλουν εισαχθούν στη χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου.

Η Λεωνίδας Η. Κοντογιάννης – Καλυψώ Λ. Κοντογιάννη και η Axiom Capital έχουν συνεργασθεί με τις εταιρείες ALEXANDER GROUP (ελληνική εταιρεία συμβούλων ακινήτων), ICTV HELLAS (εταιρεία τεχνολογίας θυγατρικής της Ευρωσύμβουλοι), την 3 I. PAPAILIOPOULOS ATE (ελληνική εταιρεία κατασκευών), την PREMIER DESTINATIONS (διοργανωτές συνεδρίων και εκδηλώσεων), την I. P. Constructions & Development (κατασκευαστική εταιρεία της Βορείου Ελλάδος) και τη MEDSHIRE (ελληνική εταιρεία συμβούλων ακινήτων).

O διευθύνων σύμβουλος της Axiom Capital Ντέιβιντ Σινκλέρ είχε εμπλακεί «άθελά» του σε γνωστή υπόθεση χρηματιστηριακής απάτης στην Βρετανία και τον Ιούνιο του επιβλήθηκε χρηματική ποινή 85.000 λιρών από την Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών (FSA) της Αγγλίας. Ο Σινκλέρ, όπως αποδείχθηκε στην ακροαματική διαδικασία, είχε βοηθήσει κάποιον Ντέιβιντ Μέισον να χρησιμοποιήσει έναν τραπεζικό λογαριασμό της Axiom Capital και να δημιουργήσει την EduVest, ένα επενδυτικό όχημα που χρησιμοποιήθηκε από τον Μέισον για να δελεάσει τους πελάτες να αγοράσουν υπερτιμημένες μετοχές.

Μάλιστα, ο Σινκλέρ είχε βοηθήσει και στη νομιμοποίηση των εσόδων από τη λειτουργία του παράνομου αυτού μηχανισμού μέσω των λογαριασμών της Axiom Capital στην Ελβετία και στις Σεϋχέλλες και είχε βοηθήσει την EduVest να αποκτήσει την έξωθεν καλή μαρτυρία.

Ο Σινκλέρ συνεργάστηκε πλήρως με την FSA και η χρηματική ποινή του μειώθηκε κατά 20%.