Διακοπή αλλά όχι ναυάγιο ανακοίνωσε χθες η ΠΑΕ ΑΕΚ στις συζητήσεις με την Petit Chateau.

Η διοίκηση της Κιτρινόμαυρης ΠΑΕ διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι της ιταλικής εταιρείας δεν κράτησαν τον λόγο τους, δηλαδή δεν έδωσαν τα 2,5 εκατ. ευρώ που είχαν υποσχεθεί για να ενεργοποιηθεί η συμφωνία και αποφάσισαν να διακόψουν τις συζητήσεις.

Οπως μάλιστα τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, η ιταλική εταιρεία δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στους όρους φερεγγυότητας και αξιοπιστίας που της τέθηκαν πριν από τρεις εβδομάδες και οι οποίοι δεν τηρήθηκαν ούτε στο ελάχιστο.

Το γεγονός όμως ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλη λύση, παρά μόνο κάποιες επαφές τις οποίες η ΑΕΚ κάνει με άλλες εταιρείες, δεν επιτρέπει στην ΠΑΕ να κλείσει οριστικά την πόρτα στην Petit Chateau και να μιλήσει για ναυάγιο. Ετσι αν μέχρι την 27η Οκτωβρίου, όταν λήγει η προθεσμία που έχει δώσει η ΠΑΕ για την υποβολή αξιόπιστων προτάσεων υποψήφιων επενδυτών, οι Ιταλοί αποφασίσουν να βάλουν τα 2,5 εκατ. ευρώ, σίγουρα οι διοικούντες θα επανέλθουν στις συζητήσεις μαζί τους. Αυτό το ενδεχόμενο, όμως, πρέπει να θεωρείται απίθανο. Αλλωστε, ούτε οι άνθρωποι της διοίκησης δεν το πιστεύουν και γι’ αυτό εξέδωσαν την ανακοίνωση χθες.

Η οικονομική κατάσταση στην ΑΕΚ είναι εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη. Οι πληροφορίες λένε ότι η διοίκηση της Ενωσης είναι έτοιμη να παραιτηθεί και ότι τα μέλη του ΔΣ θα απευθυνθούν στον Νίκο Νοτιά να αποφασίσει αν κάνει δεκτές τις παραιτήσεις. Σε περίπτωση κατά την οποία ο μεγαλομέτοχος της Ενωσης δεν τις αποδεχθεί, η διοίκηση θα του θέσει όρο να βοηθήσει οικονομικά, αλλιώς θα φύγουν και η ομάδα θα οδηγηθεί στο Πρωτοδικείο, όπως άλλωστε σας έχει ενημερώσει εδώ και καιρό «Η ΟΜΑΔΑ».

n Ούτε χθες κατάφερε να μπει στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων ο Τραϊανός Δέλλας. Ο αρχηγός της Ενωσης ακολούθησε πάλι ατομικό πρόγραμμα και η συμμετοχή του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι πλέον εξαιρετικά αμφίβολη.