Η αυλαία της Α1 αναβλήθηκε, αλλά το (ουσιαστικό) τζάμπολ της σεζόν έγινε με τον χειρότερο, για το μπάσκετ, τρόπο. Με προημιτελικό Κυπέλλου κεκλεισμένων των θυρών και με μια ομάδα που θύμιζε… αποτυχημένη διαδήλωση και παρουσιάστηκε για ηθικούς και μόνο λόγους!

Το αποτέλεσμα της «εικόνας» ακόμη χειρότερο καθώς το αχανές ΟΑΚΑ, το μέγεθος του Παναθηναϊκού αλλά και η τηλεοπτική κάλυψη λειτούργησαν σαν μεγεθυντικός φακός τονίζοντας το πρόβλημα περισσότερο και από την ακύρωση δεκατριών (ναι, δεκατριών) αγώνων της διοργάνωσης λόγω αδυναμίας ομάδων να λάβουν μέρος!

Ο νικητής ούτως ή άλλως ήταν γνωστός… πριν από το ματς, όμως η συμμετοχή του Αμαρουσίου με τέσσερις επαγγελματίες και οκτώ εφήβους δεν επέτρεψε στους προπονητές να έχουν το παραμικρό όφελος από το ανούσιο 40λεπτο, που ολοκληρώθηκε με νικητή τον ΠΑΟ με 93-61.

Μετά το ματς επίκεντρο έγινε ο Ομπράντοβιτς. Ο Σέρβος ήταν καταιγιστικός στις δηλώσεις του. Τόσο για την εικόνα του άδειου ΟΑΚΑ και τους αυτουργούς της αλλά όσο και για την ομάδα του και το επίπεδό της. Για την τιμωρία: «Θα χαρώ να παίξουμε χωρίς οπαδούς με τον Ολυμπιακό. Το επιθυμώ. Ισως τότε να καταλάβουν, αυτοί οι… ξέρετε τη λέξη που αρχίζει από μ, τι μας έκαναν».

Για την ομάδα του: «Μη μας συγκρίνετε με πέρυσι. Η ομάδα έχει ταβάνι. Με τέτοιο Μαρούσι χάσαμε την τελευταία περίοδο! Χρειάζεται χρόνος, αλλά κι αυτός δεν αρκεί πάντα. Και 18 ώρες να δουλέψεις, ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουν. Κάποιοι έχουν ποιότητα, κάποιοι όχι. Είμαστε διαφορετική ομάδα από πέρυσι».

n Σήμερα γίνονται τρεις αγώνες και ολοκληρώνεται η προημιτελική φάση: Αρης – Ολυμπιακός (19.00, ΕΤ1), ΠΑΟΚ – Ικαρος, Καβάλα – Ηλυσιακός. Ο τελευταίος είναι ο μόνος που θα έχει θεατές!