Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλο, ενώ στις 15:30 θα συναντηθεί με τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Υπόψει του Υπουργικού Συμβουλίου θα τεθούν τα παρακάτω θέματα:

  • Το σχέδιο νόμου για τους κανόνες ελεύθερης παροχής υπηρεσιών μεταφοράς με Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης (ΕΔΧ) αυτοκίνητα (Νέα ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης μέχρι εννέα θέσεων) και Μοτοσικλέτες Δημόσιας Χρήσης (ΜΔΧ) (Γ. Ραγκούσης)
  • Το προσχέδιο Νόμου για την Ίδρυση Επιστημονικών Εταιριών των Ιατρικών Ειδικοτήτων, Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Επιστημών Υγείας του ΚΕΣΥ, την απόκτηση Ιατρικής Ειδικότητας και τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση Ιατρών (Ανδρ. Λοβέρδος)
  • Το σχέδιο νόμου για εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας προς την Οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την επιβολή ελαχίστων προτύπων όσον αφορά τις κυρώσεις και τα μέτρα κατά των εργοδοτών που απασχολούν παράνομα διαμένοντες πολίτες τρίτων χωρών, με στόχο την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης (Γ. Κουτρουμάνης)   
  • Το σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας. (Μ. Παπαϊωάννου)
  • Το σχέδιο νόμου για τη μεταφορά στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου σχετικά με τη ρύπανση από τα πλοία και τη θέσπιση κυρώσεων, περιλαμβανομένων των ποινικών κυρώσεων για αδικήματα ρύπανσης (Μ. Παπαϊωάννου)
  • Το σχέδιο νόμου για το δικαίωμα των εργαζομένων στην ενημέρωση και διαβούλευση σε κοινοτικής κλίμακας επιχειρήσεις και ομίλους επιχειρήσεων σε συμμόρφωση προς τη σχετική κοινοτική οδηγία (Γ. Κουτρουμάνης)

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα ενημερωθεί επίση για το νέο πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014 - 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Συνομιλία Παπανδρέου-Λαγκάρντ

Χθες το βράδυ, ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική συνομιλία με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η συζήτηση αφορούσε την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και της Ομάδας των "20" (G20), τα μεγάλα θέματα που θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν για το μέλλον της ευρωζώνης, όπως το  Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
(ΕΤΧΣ), τις τράπεζες, την εμβάθυνση της οικονομικής διακυβέρνησης, καθώς και θέματα που αφορούν το ελληνικό χρέος, την κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα, την έκτη δόση και την αξιολόγηση της τρόικας.
 
Ο Πρωθυπουργός και η επικεφαλής του ΔΝΤ θα έχουν συνεχείς επαφές ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από