Ο Κεντέρης, όπως και οι υπόλοιποι 156 Ολυμπιονίκες – Παγκοσμιονίκες, που είχαν προσληφθεί τιμητικά στις Ενοπλες Δυνάμεις, κλήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Μπεγλίτη να αναλάβουν κανονικά υπηρεσία ως οφείλουν.

Οι πιο πολλοί από αυτούς έχουν ήδη αναλάβει τα καθήκοντα τους. Ο Κώστας Κεντέρης, ο οποίος τοποθετήθηκε σε μονάδα της Λέσβου – με επιθυμία του ως τόπο καταγωγής του, δεν παρέλαβε το φύλλο πορείας και υπέβαλε την παραίτηση του.

Ο κ. Κεντερης στην επιστολή παραίτησης αναφέρει ότι η επιστρέφει τη θέση που του δόθηκε τιμητικά όταν έγινε Ολυμπιονίκης στο Σίδνει, θεωρεί δε ότι αυτό είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει για την πατρίδα. Δηλώνει δε ότι προσφέρει τις υπηρεσίες του αμισθί στις Ένοπλες Δυνάμεις, όταν του ζητηθεί.

Επίσης ο Ολυμπιονίκης επισμηναγός Ιωάννης Μελλισανιδης - που έλειπε στις ΗΠΑ για καλλιτεχνικούς λόγους - επέστρεψε και ήδη ανέλαβε, σύμφωνα με το ΓΕΑ, καθήκοντα στην Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικού, στην Θεσσαλονίκη.

Εκκρεμεί η τελική διευθέτηση του τόπου παρουσίασης 3 Ολυμπιονικών που ανήκουν στον στρατό ξηράς για γραφειοκρατικούς λόγους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από