Η Moto Guzzi έκλεισε τα 90! Η ιταλική φίρμα γιόρτασε τα γενέθλιά της στο σπίτι της, στο Mandello del Lario (65 χλμ. βόρεια του Μιλάνου), πραγματοποιώντας μια φαντασμαγορική εκδήλωση πριν από από λίγες εβδομάδες.

Ο αετός της Moto Guzzi (σύμβολο της εταιρείας) ιδρύθηκε το 1921. Μάλιστα, οι οπαδοί της ιταλικής εταιρείας μπορούν να επισκέπτονται και το μουσείο της το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 150 εκθέματα μαζικής παραγωγής, αγώνων αλλά και πρωτότυπα. Ιδρυτές της ήταν οι Carlo Guzzi και Giorgio Parodi.

Η πρώτη μοτοσικλέτα (Normale) παρήχθη το 1921 με κινητήρα 500 κ.εκ. Το 1928 κατασκευάστηκε η πρώτη GT ενώ το 1949 κέρδισε το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας. Ο πρώτος δικύλινδρος κινητήρας της Moto Guzzi τοποθετήθηκε τη δεκαετία του ’60.

Ενα από τα πιο θρυλικά μοντέλα της είναι το Le Mans, συνώνυμο της ταχύτητας, ενώ στα πιο καλοπουλημένα μοντέλα περιλαμβάνονται τα V35 και V50 της δεκαετίας του ’80. Στα πιο σημαντικά μοντέλα συγκαταλέγονται η εντυπωσιακή Norge GT 8V και το Stelvio 8V.

Το 2004 η Moto Guzzi περνάει στην ιδιοκτησία του ομίλου της Piaggio.