«Οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας είχαν «ρητή ενημέρωση» από τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Eurogroup για την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας αλλά «απέκρυψαν την αλήθεια από τον ελληνικό λαό και την Βουλή» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Ο υπουργός προκάλεσε ακόμη τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, «να μας πει το περιεχόμενο των συζητήσεών του με την τρόικα».

«Χρειάζεται ψυχραιμία, ορθολογισμός, ενότητα και βαθύ αίσθημα ευθύνης, αλλά και στοχασμός γιατί κινδυνεύουμε να γίνουμε θύματα του κολοσσιαίων αντιφάσεων της ελληνικής κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Πρόσθεσε δε ότι «αποτελεί πολιτικό θράσος να εμφανίζεται ως λύση η Νέα Δημοκρατία».

Όπως επισήμανε, «το δράμα της κοινωνίας αυτής είναι η ρηχή μνήμη» και πρόσθεσε ότι «το μεγάλο πολιτικό μας λάθος είναι ότι επιτρέψαμε σε 23 μήνες να έχει διαγραφεί από τη μνήμη το τι είχε συμβεί τα προηγούμενα έξι χρόνια. Πρόκειται για ένα ιστορικό, εθνικό και επικοινωνιακό σκάνδαλο νόθευσης και αλλοίωσης της πραγματικότητας και πρέπει να αντισταθεί η πλειοψηφία της Βουλής».

Aκόμη κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση «να μην εμφανίζονται ως τιμητές αυτοί που έφεραν τη χώρα σε αυτή την ανεπίγνωστη κατάσταση. Έχετε καλομάθει σε μια ασυλία. Τελείωσαν αυτά τώρα. Ας έρθει ο κ. Σαμαράς να μας πει το περιεχόμενο των συζητήσεών του με την τρόικα. Πού είναι ο πρόεδρός σας; Ας έρθει να μας πει για τις συζητήσεις του με την τρόϊκα και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα», συμπλήρωσε.

Έκανε τέλος λόγο για την «σχολή της παλαιοκομματικής προσέγγισης των πραγμάτων που θεωρεί ότι σε 2-3 χρόνια θα ξεχαστούν όλα» αλλά και για «κάποιους έξυπνους που εμφανίζονται ως λεβέντες ενώ εμείς ταπεινωνόμαστε ενώπιον της τρόικας για να μας βρίζουν και να μας λοιδορούν».