Τι χωρίζει τον Σεμπάστιαν Φέτελ από… τον έβδομο ουρανό;

Μόλις ένας βαθμός! Αυτός που χρειάζεται να πάρει στο αυριανό γκραν πρι της Ιαπωνίας – στην πίστα της Σουζούκα – προκειμένου να εξασφαλίσει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή και για φέτος.

Η κατάκτηση του τίτλου θεωρείται δεδομένη, όπως και το γεγονός ότι ο Γερμανός θα περάσει στον πάνθεον των θρύλων της Φόρμουλα 1, αφού θα γίνει ο πιο νέος σε ηλικία πιλότος που πέτυχε δύο σερί πρωταθλήματα.

Στον Φέτελ αρέσει το σιρκουί στη Σουζούκα, με δεδομένο ότι ήταν ο νικητής των τελευταίων δύο αγώνων που έγιναν εκεί. Η πίστα είναι τεχνική και προκλητική, τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους μηχανικούς τους. Κι αυτό γιατί έχει μια μεγάλη ποικιλία εναλλαγών. Γρήγορες ευθείες και στροφές, ξαφνικές αλλαγές κατεύθυνσης που σε συνδυασμό με τις αυξημένες ανάγκες χρήσης των φρένων την καθιστούν μια από τις πιο απαιτητικές στο πρωτάθλημα.

«Η Σουζούκα είναι ένα από τα αγαπημένα μου γκραν πρι. Πραγματικά δεν θα μπορούσε να χτιστεί κάτι καλύτερο», λέει ο Φέτελ. Και συμπληρώνει: «Οι φίλαθλοι στην Ιαπωνία είναι ιδιαίτεροι. Αυτό που έχουν περάσει τον τελευταίο καιρό είναι κάτι που δεν μπορεί να φανταστεί κανείς. Ελπίζω ότι ένας ωραίος αγώνας το Σαββατοκύριακο θα τους βοηθήσει να ξεχάσουν για λίγο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν» είπε ο γερμανός πιλότος, αναφερόμενος φυσικά στην καταστροφή της Φουκουσίμα.

Ο μόνος πιλότος που θα μπορούσε να αμφισβητήσει τον Φέτελ είναι ο Τζένσον Μπάτον. Ο οποίος επίσης αγαπά την Ιαπωνία, ενώ νιώθει πλέον μεγάλη σιγουριά μετά την επέκταση της συνεργασίας του με τη McLaren (ανακοινώθηκε πριν από λίγα 24ώρα).

«Θεωρώ την Ιαπωνία δεύτερο σπίτι μου. Είναι μια χώρα για την οποία έχω κρατήσει μια θέση στην καρδιά μου. Είναι μια πολύ συναισθηματική εμπειρία για μένα να είμαι αγωνιστικά στην Ιαπωνία για πρώτη φορά μετά τα γεγονότα του περασμένου Μαρτίου» είπε ο Βρετανός.