Στις εθνικές τους ομάδες είναι – oι περισσότεροι – βασικά στελέχη, όμως ο τεχνικός του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε τούς έχει στείλει στον πάγκο ή στην εξέδρα ή σε άλλη ομάδα! Δεν είναι ένας ή δύο, αλλά εννιά ποδοσφαιριστές!

Οι Α. Παπαδόπουλος, Φετφατζίδης, Ζαραδούκας, Μανιάτης, Μήτρογλου έχουν κληθεί από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Φερνάντο Σάντος από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του εθνικού μας συγκροτήματος.

Ο βασικός στόπερ των Ερυθρολεύκων και της εθνικής ομάδας Αβραάμ Παπαδόπουλος έγινε αναπληρωματικός του Μαρκάνο στο «Εμιρέιτς», στον αγώνα με την Αρσεναλ.

Ο Φετφατζίδης αποθεραπεύτηκε και σύντομα θα επιστρέψει στην ενεργό δράση, όμως θεωρείται πολύ δύσκολο να γίνει βασικός στον Ολυμπιακό.

Ο Μανιάτης θα αποτελέσει εναλλακτική λύση του Τοροσίδη, ο αριστερός μπακ Γιάννης Ζαραδούκας προορίζεται στο βασικό σχήμα κόντρα στην Κροατία, ωστόσο στην πειραϊκή ομάδα ο Βαλβέρδε εμπιστεύεται τον Χοσέ Χολέμπας. Οσον αφορά τον Μήτρογλου, ο βάσκος τεχνικός δεν πίστεψε ποτέ στην αξία του και για τον λόγο αυτό πήγε δανεικός σε Πανιώνιο, Ατρόμητο (εφέτος).

Από τους ξένους του Ολυμπιακού, ο Πάντελιτς είναι βασικός στην Εθνική Σερβίας, ο Γκρμπιτς στην Εθνική Μαυροβουνίου, ο Αμπτούν στην Εθνική Αλγερίας και ο Μέγερι στην Εθνική Ελπίδων της Ουγγαρίας.

Ο Βαλβέρδε έχει τους Πάντελιτς, Αμπτούν, Μέγερι στον πάγκο του Ολυμπιακού και τον Γκρμπιτς στην εξέδρα.