«Αμετανόητοι και υπερήφανοι για την οργάνωση και τις πολιτικές επιλογές του αγώνα που έχουμε κάνει», δηλώνουν οι Νίκος Μαζιώτης, Πόλα Ρούπα και Κώστας Γουρνάς, οι οποίοι έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση. Για λογαριασμό και των τριών κατηγορουμένων η Πόλα Ρούπα στον προαύλιο χώρο των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού διάβασε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες μία τετρασέλιδη κοινή δήλωσή τους θέλοντας να δώσει από την αρχή «πολιτικό στίγμα» στη δίκη του Επαναστατικού Αγώνα.

Η δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού ήταν γεμάτη από συγγενείς και φίλους των κατηγορουμένων, που είχαν φτάσει μέχρι εκεί για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Η ΔΗΛΩΣΗ. «Η δίκη αυτή εναντίον του Επαναστατικού Αγώνα θα συνδεθεί ιστορικά με την επίσημη χρεοκοπία του ελληνικού κράτους. Η δράση του Επαναστατικού Αγώνα, δράση επαναστατική, με αυστηρά πολιτικά χαρακτηριστικά και με βαθιά κοινωνικά και ταξικά κριτήρια, σήμερα πλέον αντανακλά σε μεγάλο βαθμό μία πολιτική τάση που εξαπλώνεται κάθε μέρα και περισσότερο στην κοινωνία», υποστηρίζουν μεταξύ άλλων οι κατηγορούμενοι.

Ο Επαναστατικός Αγώνας, όπως λένε, «είναι ζωντανός και αποτελεί οργανικό κομμάτι όχι μόνο του ελληνικού, αλλά και του διεθνούς επαναστατικού κινήματος». Στον επίλογο της δήλωσής τους αναφέρονται στον «σύντροφο και μέλος του Επαναστατικού Αγώνα Λάμπρο Φούντα», ο οποίος είχε σκοτωθεί τον Μάρτιο του 2010 σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη.

Οι τρεις κατηγορούμενοι μοιράζονται το εδώλιο μαζί με τους Χριστόφορο Κορτέση, Βαγγέλη Σταθόπουλο, Σαράντο Νικητόπουλο και Μαρία Μπεραχά, οι οποίοι από την αρχή της υπόθεσης αρνούνται ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με την οργάνωση και πολύ περισσότερο με τις αξιόποινες πράξεις που τους αποδίδουν οι δικαστικές αρχές.

Ο κατάλογος των κατηγορουμένων συμπληρώνεται από τον Κώστα Κάτσενο, ο οποίος εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο ήταν καταζητούμενος, με βάση ένταλμα σύλληψής του, αλλά την περασμένη Παρασκευή παραδόθηκε στις Αρχές και ως εκ τούτου θα δικαστεί μαζί με τα άλλα επτά άτομα.