Η διοργανώτρια είχε προγραμματίσει για σήμερα συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου. Μεταξύ των θεμάτων περιλαμβανόταν και η συμπλήρωση των δύο κενών θέσεων στο πρωτάθλημα.

Ομως, χθες το βράδυ, η Λίγκα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία γνωστοποιούσε πως το ΔΣ μετατίθεται για την Τρίτη 11/10. Η διοργανώτρια οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση «λόγω των πολυάριθμων εκκρεμών υποθέσεων ενώπιον των Δικαιοδοτικών Επιτροπών της Football League και της ΕΠΟ», γεγονός που δεν της επιτρέπει να «λάβει οποιαδήποτε απόφαση αναφορικά με εγγραφή νέων μελών στον συνεταιρισμό».

Η απόφαση της Λίγκας έχει ασφαλώς να κάνει με το… κρυφτούλι που παίζει ο Λεβαδειακός με την Πειθαρχική Επιτροπή της Football League.

Η ομάδα της Βοιωτίας – όπως επίσης η Ρόδος και ο Αγροτικός Αστέρας – ζήτησε και πήρε αναβολή για την Πέμπτη από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ενωσης Β’ και Γ’ Εθνικής, ενώπιον της οποίας έχει κληθεί να απολογηθεί με την κατηγορία της χειραγώγησης παιχνιδιών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το Ηλιούπολη – Λεβαδειακός 2-4.

Με την κίνησή του αυτή ο Λεβαδειακός ευελπιστούσε η διοίκηση της Λίγκας να πάρει απόφαση προκειμένου αυτός και η Δόξα Δράμας να συμπληρώσουν το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής. Αν υπήρχε μια τέτοια εξέλιξη, η ομάδα της Βοιωτίας θα ζητούσε να μην εκδικαστεί από την Πειθαρχική Επιτροπή της Football League η υπόθεσή της, αλλά από αυτή της Σούπερ Λίγκας. Οπότε ακόμη και στην περίπτωση που τιμωρούνταν με υποβιβασμό, θα αγωνιζόταν ξανά στη Β’ Εθνική και όχι στη Γ’.

Ομως αυτές οι μεθοδεύσεις του Λεβαδειακού και του προέδρου του Γιάννη Κομπότη έπεσαν στο κενό.

«Ο αρχηγός της ομάδας έβαλε αυτογκόλ κι έκανε πέναλτι. Αυτό είναι το πιο στημένο ματς της ιστορίας», τόνισε ο πρόεδρος της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας καταθέτοντας ως μάρτυρας στις υποθέσεις των στημένων που εκδικάστηκαν χθες (Αετού Σκύδρας, Δόξας Κρανούλας και Ιωνικού).

Ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είχε έντονο διαπληκτισμό με τον μεγαλομέτοχο του Αγροτικού Αστέρα Κώστα Ριαβόγλου, αναφερόμενος στην ομάδα της Ρόδου, τόνισε ότι «…ανέβηκε κατηγορίες με παρέμβαση του Τσακογιάννη και του Μπέου».

Στο μεταξύ, χθες, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος άσκησε εφέσεις κατά των αποφάσεων των Πειθαρχικών Επιτροπών με τις οποίες απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία (συμμετοχή στα στημένα) ο ΟΦΗ και ο Θρασύβουλος.

Αυτό σημαίνει πως οι υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται οι δύο ΠΑΕ θα επανεξεταστούν από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Επίσης, χθες, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού χορήγησε άδεια συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα στη Λάρισα, τον Διαγόρα Ρόδου και τον Ηλυσιακό. Αντίθετα, προθεσμία μέχρι την Πέμπτη πήρε η Αναγέννηση Γιαννιτσών προκειμένου να αποδείξει πως οι αιτιάσεις των Ποντίων ότι δεν έχει υποβάλει περιοδικές δηλώσεις στο ΙΚΑ δεν ευσταθούν.