Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που έκλεισε άδοξα όσον αφορά την υπόθεση του Βασίλη Φλωρίδη, έφερε ένα εκατομμύριο ευρώ από τον Γιώργο Σαχπατζίδη στα ταμεία της ΠΑΕ και αλλαγές στο ΔΣ της εταιρείας που θα συντελεστούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όταν ο Ερασιτέχνης θα πάρει της εισηγήσεις του Θόδωρου Ζαγοράκη και θα ζητήσει από τον Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης τον διορισμό νέας διοίκησης.

Τα χρήματα που έβαλε ο Γιώργος Σαχπατζίδης δεν φτάνουν βέβαια για να καλύψουν τα ανοίγματα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ούτε για να δώσουν στον ΠΑΟΚ τη δυναμική που ονειρεύονται οι φίλαθλοι. Οι επενδυτές από το Κατάρ όμως, και συγκεκριμένα η Qatar Investment Authority, μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτό που ονειρεύεται κάθε φίλαθλος του Δικεφάλου. Να βάλουν δηλαδή στην ομάδα τόσα χρήματα που να μπορέσουν να την οδηγήσουν σε κατάκτηση τίτλων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ολα αυτά όμως συμβαίνουν σε θεωρητικό επίπεδο. Σε πρακτικό ο Θόδωρος Ζαγοράκης έχει πει και επιμένει σε αυτό: «Μέσα από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, μπορεί οποιοσδήποτε θέλει να επενδύσει ή και να πάρει την ομάδα». Το ίδιο είχε πει και στους επενδυτές από το Κατάρ, όταν στην προηγούμενη εμπλοκή τους με τον ΠΑΟΚ ανέβαλλαν από εβδομάδα σε εβδομάδα την υλοποίηση της επένδυσης.

Τον επόμενο μήνα θα ανοίξει και πάλι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της μαυρόασπρης ΠΑΕ και τότε είτε οι επενδυτές από το Κατάρ είτε ο Βασίλης Φλωρίδης μπορούν να βάλουν χρήματα και να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του Δικεφάλου.

Το σίγουρο για την ώρα είναι ότι ο ΠΑΟΚ αλλάζει σελίδα στα διοικητικά του, με την οικογένεια Σαχπατζίδη να αποκτά ενεργό ρόλο στο ΔΣ της ΠΑΕ. Οι Ζαγοράκης και Βρύζας θα παραμείνουν στο ΔΣ, όμως θα πλαισιωθούν από ανθρώπους που θα επιλέξει ο Σαχπατζίδης, ο οποίος άλλωστε το δικαιούται με βάση τα χρήματα που έχει βάλει στην εταιρεία. Στα καθαρά αγωνιστικά θέματα, η ομάδα επιστρέφει σήμερα στις προπονήσεις και ο Λάσλο Μπόλονι θα ασχοληθεί με τα αρνητικά στοιχεία που έδειξε η ομάδα του εντός αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου στον αγώνα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Θα καλέσει δηλαδή τον Βλάνταν Ιβιτς να του εξηγήσει και εκείνου τι εννοούσε με τις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα.