Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί η πρόσληψη του πορτογάλου προπονητή Αντρε Βίλας Μπόας από την Τσέλσι.

Το ανερχόμενο αστέρι της προπονητικής στη συνάντηση που είχε το Σαββατοκύριακο με τον ιδιοκτήτη του αγγλικού συλλόγου Ρόμαν Αμπράμοβιτς απαίτησε να φέρει μαζί του και τα στηρίγματά του στην Πόρτο, τους Μουτίνιο και Φαλκάο, οι οποίοι κοστολογούνται στα 70 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα ο Βίλας Μπόας άναψε το πράσινο φως στον μεγαλοατζέντη Πίνι Ζάχαβι να μεταβεί στο Σάο Πάουλο για να εξασφαλίσει το ΟΚ από τη Σάντος και το μεγάλο της αστέρι Νεϊμάρ. Η υπόθεση για τον τελευταίο περιπλέκεται καθώς φέρεται να έχει συμφωνήσει ήδη με τη Ρεάλ Μαδρίτης για εξαετές συμβόλαιο.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Βίλας Μπόας απέφυγε τα πυροτεχνήματα, όπως είχε κάνει ο μέντοράς του Ζοζέ Μουρίνιο σηγμειώνοντας χαρακτηριστικά: «Μην περιμένεται κάτι από έναν μόνο άνθρωπο. Δίχως αμφιβολία η πρόκληση για μένα είναι να συνεχίσει να νικά αυτή η ομάδα όπως έκανε στα έξι προηγούμενα χρόνια».

Τα 15 εκατ. ευρώ που έδωσε ο ρώσος ολιγάρχης για να αποδεσμευτεί ο νεαρός προπονητής από το συμβόλαιό του με την Πόρτο αποτελούν ρεκόρ. Οπως ρεκόρ αποτελούν και τα 70 εκατ. ευρώ που έχει δώσει ο Αμπράμοβιτς σε αποζημιώσεις προπονητών από το 2004.

Ο Βίλας Μπόας, που θα είναι ο νεαρότερος προπονητής της Πρέμιερ Λιγκ, θα αμείβεται με 5,6 εκατ. ευρώ ετησίως για τα επόμενα τρία χρόνια. Εκτός κι αν απολυθεί και πάρει μαζεμένα τα χρήματα. Μαζί του στο Στάμφορντ Μπριτζ πήρε τους συνεργάτες του, τον γυμναστή Ζοζέ Μάριο Ρότσα και τον σκάουτερ των αντίπαλων ομάδων Ντανιέλ Σόουσα. Το δεξί του χέρι Βίτορ Περέιρα όχι μόνο αρνήθηκε να τον ακολουθήσει αλλά τον αντικατέστησε στον πάγκο της Πόρτο.