Μπορεί να είναι συµπαίκτες ωστόσο η συνύπαρξή τους δεν είναι πάντα αρµονική. Ενίοτε οι άστοχες µεταγραφές εξελίσσονται σε γρίφο και τα κάστανα από τη φωτιά καλούνται να τα βγάλουν οι προπονητές.


Τα πιο σοβαρά διλήµµατα που έχουν προκύψει σε αυτό το πρωτάθληµα αφορούν τον Ολυµπιακό καιτην ΑΕΚ, ενώ και στους υπόλοιπους δεν λείπουν οι «κακοτεχνίες» αλλά δενείναι τόσο χτυπητές.

Ο Βαλβέρδε έχει αποφασίσει σε ό,τι αφορά το ερώτηµα Μιραλάς ή Πάντελιτς και οι επιδόσειςτου Βέλγου τον δικαιώνουν απόλυτα όσο και αν εξακολουθούν να υπάρχουν οι αντίθετες απόψεις.

Και στην ΑΕΚ υπάρχει… διχογνωµία αφού άλλαξε ο προπονητής. Ο Μπάγιεβιτς είχε αποφασίσειΤζιµπούρ µπροστά και Μπλάνκο έξω ενώ ο Χιµένεθ προσπαθεί να τους χωρέσει και τους δύο, χωρίς όµως επί του παρόντος να το έχει καταφέρει.

Οι «αταίριαστοι» έχουν συγκεκριµένα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους, γι’ αυτό και είναι δύσκολονα γίνει ο «γάµος» ακόµη και όταν απουσιάζει η κακιά η πεθερά.

Οι οπαδοί επιµένουν αλλά τον τελευταίο λόγο έχουν πάντα οι προπονητές. Η καλή οργάνωση του καλοκαιριού δείχνει άγνωστη λέξη στην Ελλάδα και έτσι τα φαινόµενα των «αταίριαστων» δύσκολα θα βρουν τη λύση που πρέπει.

«Διαµάντι» από το Βέλγιο


Ο Κέβιν Μιραλάς αναδείχθηκε σε χρόνο ρεκόρ όταν ο Βαλβέρδε του έδωσε όλο τον χώρο µπροστά δικό του,βάζοντάς του ως «σκαλοπάτι» µε τη µεσαία γραµµή τον Φουστέρ που καλύπτει όλουςτους χώρους στα µαρκαρίσµατα ώστεο Βέλγος να µη σπαταλά τις δυνάµειςτου για αυτήν την επίπονη εργασία.

Είναι σπεσιαλίστας στο να τελειώνει την κάθετη πάσα ενώ αρκετές φορές έχει µπει κατά µέτωπο µε σκοπό να βρει τα δίχτυα. Το γκολ που πέτυχε στο ντέρµπι µε τον Παναθηναϊκό ήταν καθαρά προσωπική του υπόθεση και ο Βαλβέρδεδεν έχει λόγο να αλλάξει κάτι στην επίθεση της οµάδας του.

Ανίκητος στην περιοχή


Ο Μάρκο Πάντελιτς είναι παίκτης περιοχής. ∆εν είναι τυχαίο που έχει πετύχει µε το κεφάλι τα τρία από τα τέσσερα γκολ σε πρωτάθληµα και Κύπελλο, αν και έχει αγωνιστεί για µικρό χρονικό διάστηµα. Ο Πάντελιτς δεν µπορεί να κινηθεί στην περιφέρεια, οπότε, αν προτιµηθεί ο Σέρβος, τότε υποχρεωτικά ο Μιραλάς θα πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα µέτρα µέχρι να βρει τον χώρο για να δράσει. Το δεύτερο ηµίχρονο στο Παγκρήτιο µεταξύ του Ολυµπιακού µε τον Εργοτέλη αυτό δεν µας έδειξε; Γκολ από τον Πάντελιτς, αλλά ελάχιστα πράγµατα από τον Μιραλάς. Συνεπώς θα τους βλέπουµε µαζί µόνο σε «ειδικές συνθήκες».

Μαζί δεν κάνουνε…


Στον ΠΑΟΚ δύσκολα θα δούµε µαζί τους Σαλπιγγίδη – Μουσλίµοβιτς. Το δίδυµο «κοντός και ψηλός» ανήκει σε άλλες εποχές, αφού υπάρχει στα πέριξ και ο γρήγορος Βιεϊρίνια, οπότε δεν είναι τόσο απλό να παίξουν όλοι αυτοί µαζεµένοι, παρά µόνο σε καταστάσεις… πανικού. Και στον Αρη όµως ο Κούπερ δεν µπορεί να ταιριάξει τον Τσέζαρεκ µε τον Ρουίς. Πίσω από τον φορ έχει καταλήξει στον Κόκε, αλλά για τη γραµµή κρούσης προτιµά έναν εκ των δύο κυνηγών που διαθέτει. Οχι ότι ο πάγκος θα πρέπει να µείνει και άδειος, αλλά είναι κι ένα ζήτηµα όταν δεν χωράει στην ενδεκάδα ένας παίκτης από τους θεωρητικά «πρώτης γραµµής».

Σιώπησε µε µια άφιξη…


Κατά περίεργη σύµπτωση, ο Ισµαελ Μπλάνκο διέκοψε τις άριστες σχέσεις του µε τα δίχτυα µετά τον ερχοµό του Ράφικ Τζιµπούρ στην ΑΕΚ. Ο γαλλοαλγερινός φορ, για την απόκτηση του οποίου η κιτρινόµαυρη εταιρεία κατέβαλε (σε δόσεις) το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ στον Πανιώνιο, ταλαιπωρήθηκε την περσινή χρονιά, αφού προφανώς δεν βρήκε τον ρόλο του στην ενδεκάδα, αλλά φέτος ο Μπάγιεβιτς θέλησε να το ξεκαθαρίσει. Τζιµπούρ στην κορυφή και τα γκολ έφτασαν µέχρι και στα πρώτα µατς του Χιµένεθ µε Αρη και Παναθηναϊκό. Η θυσία του Μπλάνκο είχε ευνοήσει τον Τζιµπούρ, αλλά ο δύο φορές πρώτος σκόρερ ήταν δύσκολο να µένει στον πάγκο.

Θέλει… άπλα ο Γάλλος


Η παρουσία του Τζιµπρίλ Σισέ σαφώς και δεν αφήνει χώρο για άλλες σκέψεις, όµως όταν ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε να παίξει µε δύο επιθετικούς, αυτό δεν ήταν δυνατόν και γράφτηκε και τυπικά ο επίλογος για τον Νίκο Νιόπλια στον πάγκο των Πρασίνων. Ο έλληνας τεχνικός χρησιµοποίησε στο ηµίχρονο του πρόσφατου αγώνα µε τη Λάρισα τον Αντώνη Πετρόπουλο αντί του Γκοβού, όµως ούτε αυτός αλλά ούτε και ο Σισέ µπορούσαν να κινηθούν εκτός περιοχής. Ο Σισέ αξιοποιεί τον χώρο ενώ «εκτελεί» µε κάτω ή πάνω την µπάλα, αλλά δύσκολα µπορεί να συνεργαστεί µε παίκτη πολύ… κοντινό του.

Ο επιθετικός της περιφέρειας, ο Λουίς Γκαρσία, παίζει πλέον αριστερά στον ΠΑΟ.

Μισή σεζόν προθεσµία


Τι κοινό έχουν οι δύο φορ της ΑΕΚ; Το καλοκαίρι ολοκληρώνεται το συµβόλαιο συνεργασίας τους µε την οµάδα και έχουν κάθε λόγο να παίζουν για να δείξουν ότι αξίζουν. Ο Χιµένεθ µε τον ερχοµό του στην ΑΕΚ θέλησε να δώσει κίνητρο και στον Μπλάνκο και στο (δεύτερο) µατς µε την Αντερλεχτ προσπάθησε να τους ταιριάξει στην επίθεση, µε τον Αργεντινό στην κορυφή και τον Τζιµπούρ από πίσω του, σχηµατισµός που δεν λειτούργησε. Οχι µόνο δεν βοήθησε την ΑΕΚ στην αποτελεσµατικότητα αλλά την έβλαψε και στον ανασταλτικό τοµέα αφού έχασε δύο παίκτες της για το παιχνίδι πίσω από την µπάλα και πάλι καλά που έµεινε στο 1-1.

Γρίφος για Φερέιρα


Αυτό είναι το στυλ παιχνιδιού και του Πετρόπουλου. Για παράδειγµα, στο µατς µε τον Ηρακλή πέτυχε το τέταρτο γκολ του Παναθηναϊκού, αλλά έχοντας αντικαταστήσει τον Σισέ στην επίθεση και όχι παίζοντας µαζί του. Κι αυτός είναι παίκτης περιοχής που µπορεί να τελειώσει τη φάση αλλά…

µόνος του. Οπως µόνος του είχε σκοράρει νωρίτερα στο ίδιο µατς ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήµατος. Θεωρητικά όλες οι οµάδες παίζουν µε έναν µπροστά και προφανώς αυτό το σχήµα θα ακολουθήσει και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, όµως τι γίνεται στις έκτακτες περιπτώσεις, όταν η επίθεση θα χρειαστεί περισσότερο κόσµο; Εδώ χρειάζονται οι «διαφορετικοί» παίκτες.