Με το που πάτησε το πόδι του στο Μιλάνο, για µια µεγάλη διαφηµιστική καµπάνια εταιρείας ενδυµάτων, πριν από λίγες εβδοµάδες, σήµανε συναγερµός: ο Λιονέλ Μέσι θα έρθει στηνΙντερ!


Φωτορεπόρτερ, δηµοσιογράφοι, περίεργοι, σχετικοί και άσχετοι έγιναν κουβάρι. Ρε µπας και ο Μοράτι τον έχει κλείσει κι εµείς δεν πήραµε χαµπάρι; Αµέσως τα τηλέφωνα άναψαν:

– Πρεζιντέντε αγόρασες τον Μέσι;

– Οχι.

– Και τι δουλειά έχει στο Μιλάνο; – Ε…;

Ο Μοράτι είναι γνωστό ότι δεν κωλώνει. Εχει δώσει ένα τσουβάλι χρυσάφι για να φέρει στην Ιντερ παικταράδες και «παικταράδες». Οπως γράφει η «Ρεπούµπλικα», δεν αποκλείεται να επιχειρήσει το µεγάλο µπαµ, αγοράζοντας τον πιο πολυτάλαντο άσο του πλανήτη. Τα λεφτά όµως είναι πολλά. Η ρήτρα του Μέσι µε την Μπάρτσα είναι 250.000.000 ευρώ. Εκτός από τα χρήµατα που θα εισπράξει ο ίδιος ως πριµ και εκτός του προσωπικού συµβολαίου! Είπαµε ότι ο Μοράτι έχει λεφτά, αλλά το να δώσεις τελικά 250 εκατοµµύρια (τόσο θα µπορούσε να φτάσει η µεταγραφή, χωρίς ρήτρες κ.λπ.) είναι σκέτη τρέλα.

Αρχισε λοιπόν ένα σίριαλ από τις 11 Οκτωβρίου και ακόµη συνεχίζεται. Ο Μέσι µε ευγενικό τρόπο δήλωσε ότι τον τιµά το ενδιαφέρον της Ιντερ, αλλά δεν σκέπτεται να φύγει από την Μπαρτσελόνα.

Ο Μοράτι από την πλευρά του, µέσω φίλων και γνωστών, εξακολουθεί να κρατάει το θέµα στον αφρό υποστηρίζοντας ότι τα 200 ή ακόµη και τα 250 εκατ. ευρώ, δεν αποτελούν ανυπέρβλητο εµπόδιο.

Στην Ιταλία οι εφηµερίδες γράφουν ότι ο Μοράτι θα µπορούσε να αγοράσει τον Μέσι κάνοντας συµφωνίες µε σπόνσορες – που θα κάλυπταν σηµαντικό µέρος των χρηµάτων – αλλά και µε έναν σεΐχη, µε τον οποίο κάνει µπίζνες χρόνια.

Στην Ισπανία αντιµετωπίζουν το θέµα µε χιούµορ. Αφενός γνωρίζουν την αγάπη του νεαρού Μέσι για την Μπάρτσα (εκεί γαλουχήθηκε) και αφετέρου γνωρίζουν επίσης, ότι οι καταλανοί οπαδοί δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο σε περίπτωση που παραχωρηθεί ο παίκτης, έναντι οποιουδήποτε τιµήµατος.

Μπορεί να λέγεται ότι όλοι και όλα έχουν την τιµή τους, όµως στην περίπτωση του Μέσι, κατά την παρούσα συγκυρία τουλάχιστον, η ρήση δεν ισχύει. Διότι αυτός που θα κοστολογήσει τον νεαρό σούπερ σταρ και θα επιχειρήσει να τον πουλήσει, θα πρέπει να έχει… άγνοια κινδύνου. Και στην Καταλωνία µ’ αυτά τα πράγµατα δεν αστειεύονται… Προς το παρόν, ο Μοράτι αφήνει τις φήµες να αιωρούνται, διότι κάτι τέτοιο τον συµφέρει και ενισχύει το προφίλ του ως παράγοντα «που µπορεί να κάνει τα πάντα». Εάν όντως µπορεί να κάνει τα πάντα θα το διαπιστώσουµε στην πράξη. Σε ένα ή δύο χρόνια, δεν έχει και τόση σηµασία…

ΤΑΚΤΙΚΗ

Ο πρόεδρος της Ιντερ µέσω φίλων και γνωστών, εξακολουθεί να κρατάει το θέµα στον αφρό υποστηρίζοντας ότι ακόµη και 250 εκατ. ευρώ, δεν αποτελούν ανυπέρβλητο εµπόδιο