ΜΙΖΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ευρώ δόθηκαν σε προέδρους ασφαλιστικών ταµείων και παράγοντες υπουργείων για να προωθηθεί το δοµηµένο οµόλογο των 280 εκατ. ευρώ το 2007, φέρεται να παραδέχθηκαν στην αρµόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής οι ιδιοκτήτες της «Ακρόπολις Χρηµατιστηριακή», που ήταν ο τελευταίος κρίκος της κυκλοφορίας του επίµαχου οµολόγου!

Σύµφωνα µε τους βουλευτές της Εξεταστικής, οι Σοφοκλής Πρινιωτάκης και Γιώργος Αποστολίδης που είναι προφυλακισµένοι στον Κορυδαλλό, κατέθεσαν για πολλές ώρες ακόµη και κατ’ αντιπαράσταση συµφωνώντας µόνο ότι µοιράστηκαν συνολικά 6 εκατ. ευρώ σε διαφόρους. Διαφώνησαν όµως στο «πού πήγαν τα λεφτά» φανερώνοντας διαφορετικούς παραλήπτες.

Ο Σοφοκλής Πρινιωτάκης, κατά τα µέλη της Εξεταστικής, ισχυρίστηκε ότι πριν από δέκα ηµέρες στη φυλακή ο συγκατηγορούµενός του και πρώην συνεταίρος του ανέφερε πως έδωσε στον τότε πρόεδρο του Ταµείου των Φαρµακοποιών 6 εκατ. ευρώ για να τα µοιράσει σε εκείνους που θα διευκόλυναν τη διάθεση του επίµαχου οµολόγου των 280 εκατ.

ευρώ δείχνοντας – κατά την εκτίµησή του – προς την κατεύθυνση των υπουργείων Οικονοµικών, για να προχωρήσει η έκδοση του οµολόγου που είχε συναντήσει δυσκολίες, και Απασχόλησης για να καλυφθούν και τα 280 εκατ. ευρώ από τέσσερα ασφαλιστικά ταµεία.

Μάλιστα ο κ. Πρινιωτάκης – σύµφωνα πάντα µε τους βουλευτές – υποστήριξε πως όταν ρώτησε τον κ. Αποστολίδη τι εννοεί, εκείνος του απάντησε µε νόηµα πως «κάποιοι µας βοήθησαν και αυτοί ούτε άγγελοι ήταν ούτε το Αγιο Πνεύµα».