Σαντορίνη. Το άκουσµά της φέρνει στον νου εικόνες καλοκαιρινές, τουρίστες εκστασιασµένους µε το ηλιοβασίλεµα στην Οία, παραδοσιακούς οικισµούς, φάβα και κάππαρη. Σήµερα όµως Σαντορίνη σηµαίνει και βόλεϊ…


Μπορεί να είναι από τα πιο όµορφα, διάσηµα και τουριστικά νησιά του κόσµου η Σαντορίνη, όµως η αποψινή (19.00, Νovasports 3) αναµέτρηση Ολυµπιακού – Παναθηναϊκού για το Σούπερ Καπ του βόλεϊ που διεξάγεται στο κλειστό γυµναστήριο Θήρας είναι το µεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που έχει φιλοξενήσει ποτέ.

Γύρω στους 1.000 θεατές (τα 800 εισιτήρια που εκδόθηκαν για τον αγώνα έχουν από µέρες εξαντληθεί) ανυποµονούν να δουν και να απολαύσουν από κοντά τα νέα αστέρια και το νέο «πρόσωπο» των δύο κορυφαίων «µονοµάχων» του ελληνικού βόλεϊ. Να σηµειωθεί ότι στο πλαίσιο των µέτρων που ελήφθησαν για την αποφυγή επεισοδίων µεταξύ των οπαδών των δύο συλλόγων, προκειµένου να πάρει κάποιος στα χέρια το εισιτήριο έπρεπε να είναι µόνιµος κάτοικος Σαντορίνης!

Από τη γιορτή δεν θα λείπει η γυναικεία αθλητική παρουσία αφού οι θεατές που θα πάνε στο γήπεδο νωρίτερα θα παρακολουθήσουν τη φιλική συνάντηση δύο δυνατών οµάδων γυναικών των Κυκλάδων, του Ηφαιστου Σαντορίνης και του Πανναξιακού.

Ο πρωταθλητής 2009 Ολυµπιακός µε νέο προπονητή τον ιταλό Φλάβιο Γκουλινέλι, εκτός από τους έλληνες διεθνείς Δηµήτρη Τζούριτς (σε ρόλο διαγώνιου πλέον), Ανδρέα Ανδρεάδη, Ανδρέα Φράγκο, Γιώργο Παπάζογλου, έχει στη σύνθεσή του και τους ξένους διεθνείς Αντρέι Ζέκοφ (πασέρ – Βουλγαρία), Γίρι Κραλ (κεντρικός – Τσεχία), Ρονάλντο Ντεσπέιν (ακραίος – Κούβα) και Τζέισιν Γιαµπλόνσκι (ακραίος – ΗΠΑ). Οσον αφορά την παρουσία στον αγώνα του βούλγαρου πασέρ Αντρέι Ζέκοφ θεωρείται σίγουρη, παρότι εντείνεται η φηµολογία ότι πάσχει από κήλη. Πηγές µάλιστα επιµένουν ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε µε τη συµµετοχή του στο πρόσφατο Κοσµοβόλεϊ της Ιταλίας και απαιτεί άµεση χειρουργική επέµβαση που σηµαίνει ότι «θα απουσιάσει για περίπου έναν µήνα από την αγωνιστική δραστηριότητα.

Στην πλευρά του κυπελλούχου 2009 Παναθηναϊκού που συνεχίζει µε τον Στέλιο Καζάζη στον πάγκο και «τρόµαξε» ώσπου να ξεπεράσει τα οικονοµικά προβλήµατα και να γεµίσει το ρόστερ υπάρχουν αρκετοί έµπειροι διεθνείς έλληνες παίκτες (Πανταλέων, Ντονάς, Ψάρρας, Λάππας, Μηνούδης, Πετρέας), ο βόσνιος µε ελληνική υπηκοότητα Μιχάλης Κόβατς και τρεις σπουδαίοι ξένοι, οι διεθνείς Τζόρντι Γκενς (Ισπανία – πασέρ), Λουντοβίκ Καστάρ (ακραίος – Γαλλία), Μπόγιαν Γιορντάνοφ (διαγώνιος – Βουλγαρία).

ΣΕΡΒΙ

Σ Η αναµέτρηση Ολυµπιακού – Παναθηναϊκού για το Σούπερ Καπ του βόλεϊ διεξάγεται στο κλειστό γυµναστήριο Θήρας στις 19.00