Το 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιµαντέρ Χαλκίδας κάνει πρωταγωνιστή την ελληνική δηµιουργία καθώς στις 5 µέρες που θα διαρκέσει από την ερχόµενη Τρίτη θα προβληθούν συνολικά 82 φιλµ.

Ακόµη, θα απονεµηθούν 11 βραβεία τα οποία αθλοθετεί η Νοµαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας καθώς και ένα βραβείο στη µνήµη του ντοκιµαντερίστα Γιώργου Κολόζη.

Στην έναρξη θα γίνει τιµητική εκδήλωση για τον Βασίλη Ραφαηλίδη, έναν από τους πρωτεργάτες του Νέου Ελληνικού Κινηµατογράφου (θα µιλήσουν οι σκηνοθέτες Θεόδωρος Αγγελόπουλος και Νίκος Παναγιωτόπουλος). Το Φεστιβάλ περιλαµβάνει:

Το “Μονοπλάνο”, για όσους ανεξαρτήτως επαγγέλµατος επιθυµούν να εκφραστούν µε ένα συνεχές πλάνο διάρκειας ενός λεπτού, που µπορεί να σταθεί ως αυτόνοµη ταινία.

Slideshow από τον Αρη Μαλανδράκη, φωτογράφο και δηµοσιογράφο, για την πόλη της Χαλκίδας.

Εκδήλωση προς τιµήν της Κική Δηµουλά στο Νοµαρχιακό Μέγαρο µε συζήτηση του κοινού µε την ποιήτρια, τον σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη και τη συγγραφέα Ιωάννα Καρυστιάννη. Αφιέρωµα στους σκηνοθέτες Γιάννη Σµαραγδή και Τάσο Ψαρρά. Αφιέρωµα στις «Ταινίες για την Εύβοια»: «Το πλατανόδασος του ποταµού Κηρέα» του Γιάννη Φαφούτη, «Το σκυριανό αλογάκι» του Γιώργου Σουργιαδάκη, «Το χωριό που σφυρίζει» της Κατερίνας Ζούλα, «Σπήλαια Κύµης» του Χρίστου Μπαρούς.

Οπως και φέτος οι προβολές του Φεστιβάλ και ειδικότερα οι καθηµερινές πρωινές απευθύνονται σε εκπαιδευτικά ιδρύµατα µε δωρεάν προβολές από την παραγωγή ντοκιµαντέρ 2009-2010.

ΙΝFΟ

4ο Φεστιβάλ Ντοκιµαντέρ Χαλκίδας, 5-10 Οκτωβρίου, στο «Θέατρο Παπαδηµητρίου» / Αµφιθέατρο Νοµαρχιακού Μεγάρου Εύβοιας.