ΤΑ ΑΙΤΙΑ του πολύνεκρου δυστυχήµατος στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Λάρισας ερευνά η Τροχαία. Σύµφωνα µε τις πρώτες πληροφορίες, αιτία του δυστυχήµατος που στοίχισε επτά ζωές ήταν η απόπειρα ενός οδηγού να κάνει προσπέραση.

Νεκρός είναι ο οδηγός που φέρεται ότι είχε επιχειρήσει την προσπέραση, τα δύο του παιδιά ηλικίας 4½ ετών και 16 µηνών, η σύζυγος του κουνιάδου του 21 ετών και οι τρεις επιβάτες του αυτοκινήτου που προπορευόταν. Τραυµατίστηκαν η σύζυγος του οδηγού και µητέρα των δύο παιδιών, αλλά και ο οδηγός φορτηγού µε το οποίο συγκρούστηκε αρχικά το µοιραίο Ι.Χ. κατά την προσπάθεια της προσπέρασης.

Το πολύνεκρο δυστύχηµα έγινε λίγο µετά τις τέσσερις και µισή το απόγευµα, στο 17ο χιλιόµετρο της Εθνικής Οδού Τρικάλων – Λάρισας, στο ύψος του Πετρόπορου.

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η οικογένεια, µε οδηγό τον 39χρονο πατέρα κατευθυνόταν προς τα Τρίκαλα. Σε µικρή απόσταση προπορευόταν άλλο Ι.Χ. µε τρεις επιβάτες. Σύµφωνα µε τις πρώτες πληροφορίες – έως αργά χθες η Τροχαία δεν είχε σαφή και πλήρη εικόνα, αφού δεν είχαν καταθέσει και οι δύο τραυµατίες – ο 39χρονος στην προσπάθειά του να προσπεράσει βρέθηκε στο αντίθετο ρεύµα και συγκρούστηκε µε ένα φορτηγό το οποίο είχε κατεύθυνση προς τη Λάρισα. Το φορτηγό µετά τη σύγκρουση βρέθηκε έξω από το οδόστρωµα, κατά πάσα πιθανοτητα εξαιτίας της προσπάθειας του οδηγού να αποφύγει τη σύγκρουση.

Οµως, το αυτοκίνητο της οικογένειας ακινητοποιήθηκε µετά τη σύγκρουση στον δρόµο και το δεύτερο αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πρώτο. Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη και τα δύο αυτοκίνητα έγιναν ένας σωρός από σίδερα µε οκτώ ανθρώπους παγιδευµένους. Τελικά ζωντανή βγήκε µόνο η 32χρονη σύζυγος του οδηγού που νοσηλεύεται σοβαρά τραυµατισµένη.