ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ

Ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτης του Ολυµπιακού Αριέλ Ιµπαγάσα υποστήριξε:

«Είµαι ευχαριστηµένος από τη νίκη, αλλά πολύ περισσότερο που έφυγε ο κόσµος µας χαρούµενος. Δεν είναι δική µου δουλειά να σκοράρω. Μου αρέσει να δίνω ασίστ και χαίροµαι που µε καταλαβαίνουν οι συµπαίκτες µου. Ο κόουτς µε ξέρει πολύ καλά από τη συνεργασία µας στη Βιγιαρεάλ.

Εχω παίξει πολλές φορές σε αυτή τη θέση, αν χρειαστεί να παίξω και πιο µπροστά, θα το κάνω. Δεν έχω πρόβληµα».

ΕΥΣΗΜΑ

Ο Ντουντού που ξεχώρισε µε την απόδοσή του τόνισε: «Περιµέναµε αυτήν την εµφάνιση. Δουλέψαµε σκληρά για να τα καταφέρουµε. Πιέσαµε από το πρώτο λεπτό τον αντίπαλό µας και ήµασταν αφεντικά στο παιχνίδι. Σε όλο το µατς ο Μπαστία µε έπαιζε σκληρά. Εγώ δεν ήθελα να δώσω συνέχεια αλλά νοµίζω πως ήταν δίκαιη η αποβολή του. Μου είχε λείψει αυτός ο κόσµος».

ΓΚΑΛΕΤΙ

Ο Γκαλέτι σε συνέντευξή του στην εφηµερίδα «Αs» τόνισε µεταξύ άλλων: «Οταν ήµουν µικρός αντιµετώπισα µια φλεγµονή στα νεφρά, αλλά ποτέ δεν είχα προβλήµατα. Στα µέσα Ιανουαρίου ολοκλήρωσα έναν αγώνα µε τον Ολυµπιακό µε έντονους πόνους και µε έβαλαν να κάνω εξετάσεις. Εκεί τελείωσαν όλα. Δεν υπήρχε λόγος να ρισκάρω. Θα επιστρέψω στην Αργεντινή, στην πόλη µου την Πλάτα µε τη γυναίκα και τις κόρες µου».

MAXO

Μπορεί ο Γιούργκεν Μάχο να έχει σχετική ευθύνη για το γκολ του Κατσουράνη – επειδή το δέχθηκε από µακριά – αλλά δεν άφησε τον Σισέ να σκοράρει εξ επαφής, τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις. Ο Μάχο αποτελεί εγγύηση κάτω από τα γκολπόστ του συγκροτήµατος της Ν. Σµύρνης. Αυτό που πρέπει να βρει ο Πανιώνιος είναι ένας κλασικός σέντερ φορ. Που να µην πετάει τις ευκαιρίες στους τέσσερις ανέµους…

ΡΕΚΟΡ

Το ιστορικό ρεκόρ των 31.091 εισιτηρίων διαρκείας ανακοίνωσε και επίσηµα ο Παναθηναϊκός. Οι πρωταθλητές Ελλάδας, εκτός από το συγκεκριµένο ρεκόρ, κατέχουν όλα τα ρεκόρ εισπράξεων και εισιτηρίων όλων των εποχών, από την περίοδο 1984-85, οπότε µετακόµισαν για πρώτη φορά στο Ολυµπιακό Στάδιο, µε «συγκατοίκους» τον Ολυµπιακό και την ΑΕΚ.

?ΜΟΛΥΝΣΗ?

Οικογένειες, γυναίκες, παιδάκια, ακόµη και γέροντες βρέθηκαν ανάµεσα στους 35.000 θεατές του Ολυµπιακού Σταδίου για να παρακολουθήσουν τον αγώνα ΠΑΟΠανιωνίου. Κι όµως, µερίδα αλητών οπαδών των δύο οµάδων, µε εµετικά συνθήµατα, χάλασαν τη γιορτή. Μια µεινότητα µολύνει σχεδόν πάντοτε την πλειονότητα των αγνών φιλάθλων. Και οι αρµόδιοι βγάζουν δεκάρικους.

ΘΕΛΕΙ ΣΙΣΕ

Για την απόκτηση του Τζιµπρίλ Σισέ θα κινηθεί η Αστον Βίλα τον Ιανουάριο ύστερα από εντολή του νέου προπονητή της Ζεράρ Ουγιέ, αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, υπογραµµίζοντας πως το ποσό που θα προσφερθεί θα αγγίζει τα 7,25 εκατ. ευρώ. Εγινε επίσης γνωστό πως ο Ουγιέ ζήτησε έναν χρόνο άδεια άνευ αποδοχών από τη γαλλική οµοσπονδία ώστε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Αστον Βίλα και ταυτόχρονα να µπορεί να επιστρέψει στην παλιά του θέση αν κάτι πάει στραβά στην αγγλική οµάδα! Φυσικά, το αίτηµά του δεν έγινε αποδεκτό.

ΝΕΚΡΟΣ

Ο δύο φορές πρωταθλητής στους αγώνες ράλι της Σκωτίας Τζίµι Γκίρβαν έχασε τη ζωή του όταν στη διάρκεια του ράλι «Κόλιν ΜακΡέι» έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έπεσε πάνω σε δέντρα. Ο 56χρονος Γκίρβαν βρήκε ακαριαίο θάνατο αλλά ο συνοδηγός του γλίτωσε µε µερικές αµυχές.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Δύο φορές χρειάστηκε να ισοφαρίσει ο Αγιαξ για να αποσπάσει τελικά τον βαθµό της ισοπαλίας από την Τβέντε (2-2) και να παραµείνει στην πρώτη θέση του πρωταθλήµατος. Στα άλλα µατς: Εξέλσιορ – Φίτεσε 0-2, Μπρέντα – Βίλεµ 2-1, Ναϊµέγκεν – Φέγενορντ 3-0, Ντεν Χαγκ – Αλµέλο 3-2, Αλκµααρ – Ουτρέχτη 1-0, Αϊντχόβεν – Γκρόνινγκεν 1-1, Χέρενφεν – Ρόντα 2-2. Η βαθµολογία: Αγιαξ 17, Αϊντχόβεν και Γκρόνινγκεν 15.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ο ΠΑΟΚ είχε εύκολο απόγευµα κόντρα στον Αερωπό Εδεσσας, στη 2η αγωνιστική της Α1 χάντµπολ νικώντας εύκολα µε 38-20. Στα άλλα µατς: Βριλήσσια – Διοµήδης Αργους 22-24, Κύδων Χανίων – Φίλιππος Βεροίας 31-33, ΧΑΝΘ – ΑΕΚ 21-25, Ζαφειράκης – Ιωνικός ΝΦ 28-24. Στην πρεµιέρα της Α1 γυναικών: Παναιτωλικός – ΑΣΕ Ορµή 21-24, Αρίων Πτολεµαΐδας – Νέα Ιωνία 21-33, Αρης Νίκαιας – Μέγας Αλέξανδρος 25-30, ΠΑΟΚ – Αναγέννηση Αρτας 22-26.

ΤΕΝΙΣ

Το διεθνές επαγγελµατικό τουρνουά τένις γυναικών ΙΤF Αthens Οpen 2010 αρχίζει σήµερα, στις εγκαταστάσεις του Ολυµπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης. Από ελληνικής πλευράς ξεχωρίζουν οι συµµετοχές της Λένας Δανιηλίδου, της Ειρήνης Γεωργάτου και της Αννας Γερασίµου.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Η Σοφία Μπεκατώρου και το πλήρωµά της (µε τις Ευτυχία Μαντζαράκη, Ερµιόνη Οικονοµοπούλου και Ελεονώρα Αναγνωστοπούλου) κατέλαβαν τη 17η θέση στο παγκόσµιο πρωτάθληµα Μatch Racing που διεξήχθη στο Νιούπορτ του Ροντ Αϊλαντ.