Ο Ντάµε Εντόι δεν ξεχνάει. Θυµάται πολύ καλά τον Τεν Κάτε και το επιτελείο του, που τον έδιωξαν µε τις κλωτσιές από τον Παναθηναϊκό και θέλει να πάρει εκδίκηση την Τετάρτη µε την Κοπεγχάγη στο Ολυµπιακό Στάδιο.

Φωτογραφία

Δικαίως ο Νίικος Νιόπλιας διαµαρτύρεται στον Σωτήρη Νίνη για το αντικανονικό τάκλιν που οδήγησε στην αποβολή του. Το ταλέντο του µικρού είναι δεδοµένο, όµως η συµπεριφορά του κάποιες στιγµές είναι απαράδεκτη

<?xml version=»1.0″ encoding=»utf-8″?>«Ε ρχοµαι για να νικήσω. Πέρασα όµορφα στην Ελλάδα, αλλά αυτό το παιχνίδι είναι για µένα κάτι ξεχωριστό.

Εδωσα τα πάντα για τον Παναθηναϊκό και ήµουν µόλις 22 ετών.

Είχα συµβόλαιο µε την οµάδα µου, αλλά δεν µε ήθελε ο προπονητής (Τεν Κάτε) και το επιτελείο που τον περιτριγύριζε. Με έστειλαν µε το ζόρι στον ΟΦΗ. Και από τον ΟΦΗ κατέληξα στην Κοπεγχάγη». Ο Εντόι δεν είναι κανένας <?xml version=»1.0″ encoding=»utf-8″?>τυχαίος. Σκόραρε κατά του Ολυµπιακού στο Καραϊσκάκη και αγαπήθηκε από τους φίλους των Πρασίνων.

Στον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε την περίοδο 2007-2008 και σηµείωσε 3 γκολ στο πρωτάθληµα, ένα γκολ στο Κύπελλο και 2 γκολ στην Ευρώπη. Με τον ΟΦΗ έπαιξε σε 15 µατς και σηµείωσε 7 γκολ. Τον αγόρασε η Κοπεγχάγη έναντι 2.000.000 ευρώ! Είναι 25 ετών και θα αποτελέσει τον υπ’ αριθµόν 1 κίνδυνο για την άµυνα του ΠΑΟ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας τα παίζουν όλα για όλα µε τους Δανούς µεθαύριο στο ΟΑΚΑ, παρουσία 65.000 οπαδών τους.

Εάν θέλουν να προχωρήσουν στο Τσάµπιονς Λιγκ πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουν. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσµα θα είναι καταστροφικό.

Οι Δανοί αναµένονται αύριο το µεσηµέρι στην Αθήνα. Βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να τους υποτιµή <?xml version=»1.0″ encoding=»utf-8″?>σει. Είναι γρήγοροι, γυµνασµένοι και δεν έχουν άγχος…

<?xml version=»1.0″ encoding=»utf-8″?>ΝΟΚ ΑΟΥΤ

<?xml version=»1.0″ encoding=»utf-8″?>ΦωτογραφίαΔύο παίκτες των Πρασίνων τέθηκαν νοκ άουτ για το µατς µε τους Δανούς. Ο Γκοβού υπέστη θλάση και θα µείνει εκτός γηπέδων για περίπου δύο εβδοµάδες, ενώ ο Καντέ έσπασε το δάχτυλο του χεριού του στο µατς µε τον Πανιώνιο και αποκλείστηκε από τη δεκαοκτάδα του αγώνα µε την Κοπεγχάγη.

Στο περιθώριο του προχθεσινού αγώνα στο ΟΑΚΑ, οι δύο προπονητές δήλωσαν µεταξύ άλλων:

Νιόπλιας: «Κερδίσαµε δίκαια. Δυσκολευτήκαµε στην αρχή κόντρα σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Μετά το 2-0 δεχθήκαµε ένα γκολ που δεν έπρεπε να δεχθούµε. Ο Σαριέγκι; Ηταν ο καλύτερος. Δεν δικαιολογείται η αποβολή του Νίνη». Στόρε: «Ο ΠΑΟ ήταν καλύτερος. Προσπαθήσαµε και παίξαµε πολύ καλά. Μια κακή στιγµή στο α’ ηµίχρονο µας στοίχισε ένα γκολ. Ο Μάχο µάς έσωσε αρκετές φορές, αν και δεχθήκαµε ένα εύκολο γκολ στην επανάληψη».

Φωτογραφία

Ζεστοί οι βαθµοί, χλιαρή η εµφάνιση

«Αγριεµένος» έρχεται στην Αθήνα ο άσος της Κοπεγχάγης και πρώην του Παναθηναϊκού Ντάµε Ν’Ντόι

<?xml version=»1.0″ encoding=»utf-8″?>ΦωτογραφίαΟΤΑΝ ΝΙΚΑΕΙ ο Παναθηναϊκός τον Πανιώνιο (2-1) και η νίκη γίνεται πρώτο θέµα, τότε κάτι συµβαίνει. Είτε ο Παναθηναϊκός µίκρυνε, αφού γίνεται τέτοιος ντόρος, είτε ο Πανιώνιος µεταµορφώθηκε σε υπεροµάδα.

Οµως δεν ισχύει τίποτα από τα δυο, απλά οι Πράσινοι πήραν τους τρεις βαθµούς, παρά το γεγονός ότι στα τρία τέταρτα του αγώνα δεν µπορούσαν να αλλάξουν σωστά την µπάλα… Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι ο Παναθηναϊκός έκανε συντήρηση δυνάµεων ενόψει της συνάντησης µε την Κοπεγχάγη. Αλλά <?xml version=»1.0″ encoding=»utf-8″?>για να κάνεις συντήρηση δυνάµεων πρέπει να έχεις δυνάµεις. Και αυτός ο Παναθηναϊκός που είδαµε προχθές, όχι δυνάµεις δεν είχε, αλλά ήταν απελπιστικά αργός, κυρίως στην άµυνα και στη µεσαία γραµµή.

Ο Μπουµσόνγκ για να στρίψει χρειάζεται ρουλεµάν. Ο Ζιλµπέρτο Σίλβα έµοιαζε µε οικοδόµο που κουβαλούσε στην πλάτη του δυο σακιά τσιµέντο. Ο Καντέ δεν γνώριζε τι ποιούσε και ο Κατσουράνης (στο πρώτο ηµίχρονο) έκανε στις δύο πάσες, τη µία λάθος!

Μόνον ο Σαριέγκι απέδειξε ότι πρέπει να παίζει βασικός, για το πάθος, τη δύναµη, το φιλότιµο που επέδειξε. Ο Σισέ προσπάθησε µπροστά, αλλά όσες φορές πήρε την µπάλα δεν µπόρεσε <?xml version=»1.0″ encoding=»utf-8″?>να σκοράρει.

Μοναδική όαση ο Νίνης, που πέτυχε ωραιότατο γκολ, πλην όµως όταν τον ακουµπούσαν οι αντίπαλοι έπεφτε κάτω σαν ζαλισµένο κοτόπουλο και εκλιπαρούσε για πέναλτι.

Ο Λέτο ήθελε µια µπάλα µόνος του, ο Βύντρα έπαιξε αυτό που ξέρει και ο Λουίς Γκαρσία είχε εξάρσεις, αλλά χρειάζεται περισσότερο χρόνο και εµπιστοσύνη. Από την άλλη, ο Πανιώνιος πάλεψε µέχρι τέλους. Στο πρώτο ηµίχρονο κράτησε άνετα µέχρι το 44’. Η οµάδα της Νέας Σµύρνης όµως δεν έχει γκολτζή. Ο Κουµορτζί τα έκανε σχεδόν όλα. Αλλά ένας παίκτης δεν αρκεί. Ο Μάχο στάθηκε ογκόλιθος κάτω από τα δοκάρια και ο Ριέρα, ενώ βρέθηκε <?xml version=»1.0″ encoding=»utf-8″?>µέσα στις φάσεις για γκολ, βραχυκύκλωνε και στις αποφασιστικές στιγµές έπεφτε κάτω µόνος του…

Με λίγα λόγια, ήταν ένα παιχνίδι χαµηλού επιπέδου, το οποίο κέρδισε ο πρωταθλητής επειδή ο Νίνης έλυσε το σταυρόλεξο της επίθεσης.

<?xml version=»1.0″ encoding=»utf-8″?>n Το σκορ άνοιξε ο Νίνης (44’) µε διπλή προσπάθεια. Πρώτα σούταρε, απέκρουσε ο Μάχο και στην επαναφορά µε ζυγισµένη κεφαλιά βρήκε στόχο (1-0).

<?xml version=»1.0″ encoding=»utf-8″?>Το 2-0 σηµείωσε ο Κατσουράνης µε σουτ έξω από την περιοχή (63’), ενώ στις καθυστερήσεις ο Κουµορτζί µε προβολή µείωσε σε 2-1.

<?xml version=»1.0″ encoding=»utf-8″?>n Στο 90’ αποβλήθηκε ο Νίνης µε δεύτερη κίτρινη (κόκκινη).

Ποιος θα του τραβήξει το αυτί;

<?xml version=»1.0″ encoding=»utf-8″?>Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ επέδειξε προχθές ο ΠΑΟ ήταν ο νεαρός µεσοεπιθετικός . Αλλά υπάρχει ένα «αλλά». Δεν αµφισβητείται το ταλέντο του µικρού, η ποιότητά του και ενδεχοµένως η εµπορική αξία του. Ωστόσο, ο Νίνης αρχίζει να παρουσιάζει στοιχεία βεντετισµού, τα οποία φαίνονται σε κάθε του κίνηση.

Κάποιος (αλλά ποιος;) πρέπει να του υπενθυµίσει ότι στην ηλικία του πέρασαν παικταράδες από τον Παναθηναϊκό, έγιναν ηγέτες, δοξάστηκαν και δόξασαν την οµάδα. Στα 20 χρόνια τους, παίκτες πολύ σπουδαιότεροι από τον Νίνη είχαν γίνει τραγούδι στα χείλη των φιλάθλων. Ενας µεγάλος παίκτης διακρίνεται από τη διάρκεια, την προσφορά, τη συµπεριφορά και, ενίοτε, από <?xml version=»1.0″ encoding=»utf-8″?>το ήθος. Εάν ο Νίνης θέλει να γίνει Δοµάζος, Ελευθεράκης, Σαραβάκος, Ρότσα, Αντωνιάδης, Βαζέχα ή ό,τι άλλο επιθυµεί, ας συµβουλευτεί µόνος του αυτούς τους παίκτες. Και ας ρωτήσει πώς κατάφεραν να λάµψουν στο ποδοσφαιρικό στερέωµα και να παραµείνουν στην <?xml version=»1.0″ encoding=»utf-8″?>κορυφή, στην ίδια ηλικία µε αυτόν, για να µην πούµε µικρότερη. Ο Νίνης έχει τον κόσµο στο πλευρό του – τον οποίο βεβαίως κέρδισε µε την αξία του –, την πλειονότητα των ΜΜΕ, τη διοίκηση και προφανώς τον προπονητή του. Ο Νιόπλιας, για χάρη του, αφήνει εκτός οµάδας διεθνείς άσους. Δεν µπορεί λοιπόν ο Νίνης να καβαλάει καλάµι, να κάνει βουτιές στην περιοχή, επιζητώντας κάλπικα πέναλτι και να αποβάλλεται, έτσι, για πλάκα! Η µπάλα αγαπάει τους εραστές της, αλλά είναι αµείλικτη µε όσους παραβαίνουν τους κανόνες της. Οσοι 20χρονοι αναδείχτηκαν, άλλοι τόσοι (και περισσότεροι) εξαφανίστηκαν από το ποδόσφαιρο, επειδή επαναπαύτηκαν…