ΣΕ ΘΡΙΑΜΒΟ του Ολυµπιακού Βόλου και σε ναυάγιο της ΑΕΚ το οποίο οδήγησε στην παραίτηση του Ντούσαν Μπάγιεβιτς, εξελίχθηκε το χθεσινό µατς στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Οι γηπεδούχοι νίκησαν 3-1 την Ενωση που πλέον βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθµολογίας… Η ΑΕΚ που συγκατοικεί µε τους Ατρόµητο και Πανιώνιο µε µόλις 4 βαθµούς συγκοµιδής έπεσε σε έναν σαφώς πιο οργανωµένο Βόλο στο πρώτο µέρος και σπατάλησε ξανά 45’ µην µπορώντας να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Το δεύτερο µέρος ήταν εντελώς διαφορετικό και τη στιγµή που φαινόταν ότι η Ενωση είχε το πάνω χέρι στο µατς και µπορούσε να φύγει µε τους τρεις βαθµούς, µία ξαφνική αντεπίθεση του Ολυµπιακού Βόλου έφερε το δεύτερο γκολ! Ηταν στο 83’ όταν ο Σολάκης µε τακουνάκι έδωσε στον Ζαραδούκα, αυτός σέντραρε, ο Μανωλάς δεν έδιωξε την µπάλα και ο Μπρέσκα πέτυχε ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του (2-1). Εκεί το µατς τελείωσε, αφού οι παίκτες του Μπάγιεβιτς φάνηκαν ότι δεν είχαν τα ψυχικά αποθέµατα να «επιστρέψουν» στο παιχνίδι.

Η ΑΕΚ είχε σοβαρά προβλήµατα στην άµυνα. Τόσο στη δεξιά πλευρά όσο και στο κέντρο της.

Αν και οι φιλοξενούµενοι φάνηκαν ότι µπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, το γρήγορο γκολ τούς αποδιοργάνωσε. Ο Ολυµπιακός Βόλου που ήταν καλά στηµένος από τον Σάκη Τσιώλη, είχε την ψυχολογία µε το µέρος του, περιόρισε τα ατού των φιλοξενουµένων µε διπλή ζώνη άµυνας, έκλεισε τους χώρους και τους διαδρόµους και έµεναν µόνο κάποιες ατοµικές ενέργειες από τους φιλοξενούµενους για να δηµιουργήσουν φάσεις.

Η Ενωση δεν είχε καθόλου καλή κυκλοφορία της µπάλας, οι παίκτες της έκαναν πάρα πολλά λάθη, δεν είχαν καθαρό µυαλό και έτσι ήταν φυσιολογικό να µην απειλήσουν ιδιαίτερα τον αντίπαλο. Μόνο µία καλή φάση έφτιαξαν οι φιλοξενούµενοι όταν ο Σκόκο έβγαλε µπαλιά στο 43’ και ο Τζιµπούρ µε κεφαλιά «σηµάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι.

Τα αµυντικά προβλήµατα φάνηκαν από την αρχή αφού στην πρώτη στηµένη φάση (9’) µε εκτελεστή τον Ουµπίντες, οι δύο κεντρικοί αµυντικοί του Βόλου, Τόµας και Σανκαρέ έπαιξαν… βόλεϊ µε το κεφάλι και ο δεύτερος µε πλασέ από κοντά άνοιξε το σκορ (1-0).

Ο Μπάγιεβιτς είδε ότι οι µέσοι του δεν µπορούσαν να δηµιουργήσουν και να κυκλοφορήσουν την µπάλα και µε την έναρξη του δευτέρου µέρους πέρασε στο µατς τον Λεονάρντο, προσδοκώντας να φτιάξει παιχνίδι. Πράγµατι η είσοδος του Λεονάρντο και η άνοδος των Μάκου, Γκέντσογλου έδωσαν στους φιλοξενούµενους τον αέρα της καλύτερης οµάδας. Πίεσαν τον Βόλο, πολιόρκησαν την αντίπαλη περιοχή και τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 56’, όταν ο Γκέντσογλου έβγαλε σέντρα και ο Λυµπερόπουλος µε κεφαλιά έφερε το µατς στα ίσια (1-1).

Οµως ο Σολάκης που είχε µπει αλλαγή στο 18’ λόγω τραυµατισµού του Μάρτιν, είχε διαφορετική άποψη. Ο πρώην παίκτης της Ενωσης δηµιούργησε πολλά προβλήµατα στους φιλοξενούµενους.

Απ’ αυτόν ξεκίνησε το δεύτερο γκολ και ήταν αυτός που ολοκλήρωσε την καλή απόδοσή του κερδίζοντας πέναλτι στο 91’. Μέσα στην περιοχή «χόρεψε» τον Δέλλα που τον ανέτρεψε. Το πέναλτι που σωστά έδωσε ο Κάκος εκτέλεσε ο Ουµπίντες και πέτυχε το 3-1.

Με λάθη η διαιτησία του Κάκου, ο οποίος δεν έδωσε πέναλτι στον Βόλο στο 47’, όταν ο Μανωλάς τράβηξε µέσα στην περιοχή τον Σολάκη και τον έριξε κάτω.