Αύριο, Τρίτη, στις 17.00 και όχι σήμερα αργά το βράδυ όπως αναμενόταν, θα αποφασίσουν οι μεταφορείς με μυστική ψηφοφορία για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Εν τω μεταξύ, πληθαίνουν οι εκκλήσεις του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου για το άνοιγμα των εθνικών οδών, προκειμένουν να «πάρει ανάσα η αγορά».

Νωρίτερα, έληξε δίχως αποτέλεσμα η συνάντηση των μεταφορέων με τον εμπορικό κόσμο, που έγινε σε μια προσπάθεια νααρθεί το αδιέξοδο στην τροφοδοσία της αγοράς.

«Άκαρπη ήταν η συνάντησή μας με τους μεταφορείς, ενώ η κατάσταση στην αγορά παραμένει τραγική», δήλωσεο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των εννέα προέδρων των ομοσπονδιών των μεταφορέων από όλη την Ελλάδα, δεν ελήφθη καμία απόφαση.

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι», διεμήνυσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Χθεςη συνάντηση εμπόρων και μεταφορέων, που έγινε με πρωτοβουλία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου, έληξε άκαρπη.

Οι έμποροι πρότειναν να «ανασάνει» για μία εβδομάδα η αγορά και στο μεταξύ οι ίδιοι να μεσολαβήσουν προς την κυβέρνηση για να συνεχιστεί ο διάλογος με τους μεταφορείς και να αποσαφηνιστούν επίμαχα σημεία.

Οι μεταφορείς, σύμφωνα με κορυφαίο συνδικαλιστικό τους στέλεχος, άκουσαν με προσοχή και προβληματισμό τις θέσεις των εκπροσώπων της αγοράς και του εμπορίου, αλλά δεν έδωσαν άμεση απάντηση, καθώς θα πρέπει να ενημερωθούν και οι άλλοι εννέα πρόεδροι των Ομοσπονδιών από όλη την Ελλάδα, κάτι που θα γίνει σήμερα.

Προς το παρόν φορτηγά παραμένουν παραταγμένα τόσο στην Αττική όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Στην Αττική βρίσκονται παρατεταγμένα πάνω από 730 φορτηγά.

Στη Θεσσαλονίκη φορτηγά βρίσκονται στη διασταύρωση της Λαχαναγοράς, στη διασταύρωση Γέφυρας, στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Βέροιας, στο Δερβένι, στην πύλη 16 του ΟΛΘ, προ δυτικής εισόδου νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ύψος του Ρομπόπουλου.

Εν τω μεταξύ, δύο φορτηγά Δημόσιας Χρήσης, τα οποία ήταν φορτωμένα με προϊόντα, δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους, το βράδυ του Σαββάτου στην είσοδο της Νέας Εγνατίας, με κατεύθυνση προς τους Ευζώνους.

Από την επίθεση, ένας από τους οδηγούς τραυματίστηκε και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα φορτηγά.

Τα φορτηγά μετέφεραν προϊόντα από τη Νάουσα, με τελικό προορισμό τη Γερμανία.