Πεπεισμένος ότι θα αναγνωριστούν οι προσπάθειες της Ελλάδας εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Ο κ.Τρισέ, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  εξέφρασε την πεποίθηση ότι, αν η Ελλάδα εμμείνει στην αυστηρή εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος που προβλέπει το μνημόνιο, τότε οι προσπάθειές της θα αναγνωρισθούν.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ δήλωσε επίσης ότι το τελευταίο διάστημα έχουν προωθηθεί «σημαντικότατες αλλαγές» στην ελληνική οικονομία οι οποίες, όπως είπε, θα αξιολογηθούν από τα αρμόδια θεσμικά όργανα.

Ο Ζαν Κλοντ Τρισέ τάχθηκε εξάλλου υπέρ της ενίσχυσης τόσο του προληπτικού όσο και του αποτρεπτικού σκέλους του Συμφώνου Σταθερότητας.
 
Ειδικότερα ανέφερε ότι οι κυρώσεις κατά των χωρών που δεν λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα για τη μείωση τόσο του χρέους όσο και του ελλείμματος θα πρέπει να έχουν αυτόματο χαρακτήρα. Τόνισε ακόμη ότι οι κυρώσεις αυτές θα μπορούν να ακυρώνονται μόνο στην περίπτωση που συμφωνήσει σε αυτό η πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από