Με υπόμνημα θα απαντήσει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για το Βατοπέδι ο τέως πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της επιτροπής, Δ. Τσιρώνη, ο τέως πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα αποστείλει επιστολή, με την οποία θα τοποθετηθεί για την υπόθεση.

«Ανεξάρτητα από το περιεχόμενό της, η μαρτυρία του πρώην πρωθυπουργού θα είναι κάτι πολύ σημαντικό», σημείωσε ο κ. Τσιρώνης. «Ό,τι και να πει, και μία σειρά κι αν γράψει, το γεγονός ότι έναν χρόνο μετά τις εκλογές επέλεξε να μιλήσει, έστω και με επιστολή, είναι σημαντικό και τιμά την Επιτροπή μας», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής, διευκρίνισε πάντως, πως «όλοι μας θα προτιμούσαμε να έλθει αυτοπροσώπως ο κ.Καραμανλής. Δεν προσάγεις όμως βιαίως πρώην πρωθυπουργό».

Ερωτηθείς για το πώς είναι δυνατόν να καλείται ένας τέως πρωθυπουργός ενώπιον μιας προανακριτικής επιτροπής, για μια υπόθεση, της οποίας η ζημία για το Δημόσιο δεν έχει υπολογιστεί, ο κ.Τσιρώνης απέρριψε τις αιτιάσεις αυτές, λέγοντας: «Η κριτική κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Ακόμα και με τις εκτιμήσεις του ΣΔΟΕ, η ζημία είναι επιπέδου κακουργήματος. Άλλωστε, το θέμα της επανεκτίμησης των ακινήτων για τον προσδιορισμό της ζημίας, τέθηκε στην 2η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ενημερωθήκαμε για τους οίκους των εκτιμητών και τώρα τους έχουμε επιλέξει», ανέφερε ο κ.Τσιρώνης.

Σημειώνεται πάντως, ότι οι εκπρόσωποι των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής, επέμεναν στην αυτοπρόσωπη κατάθεση του πρωθυπουργού.

Με τη συγγραφή του υπομνήματος ασχολείται προσωπικά ο κ.Καραμανλής, αν και δέχεται πολλές εισηγήσεις για το περιεχόμενό του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από