ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ την κατανάλωση δύο συγκεκριµένων παρτίδων προϊόντων της εταιρείας Carrefour συνιστά στους καταναλωτές ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίµων (ΕΦΕΤ), επειδή στο ένα ανιχνεύθηκε ένα µικρόβιο που προκαλεί τροφική δηλητηρίαση και στο άλλο ένα κοµµάτι γυαλί.

Σύµφωνα µε την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, ο φορέας ενηµερώθηκε από την ίδια την εταιρεία ότι σε κρέµα συκωτιού εντοπίστηκε το µικρόβιο listeria monocytogenes, ενώ σε µία κονσέρβα καλαµπόκι εντοπίστηκε κοµµάτι γυαλιού.

Η κρέµα συκωτιού διατίθεται σε συσκευασίες των 180 gr µε την εµπορική επωνυµία «κρέµα συκωτιού 180gr Carrefour» (φέρει και τη γαλλική επισήµανση «Μousse de foie a l’ angienne Carrefour») και έχει ηµεροµηνίες λήξης έως και 03.10.2010. Το προϊόν παράγεται στη Γαλλία από τον προµηθευτή FR 22.093.01 CΕ.

Το καλαµπόκι διατίθεται µε την εµπορική ονοµασία «Καλαµπόκι Carrefour σε κονσέρβα» τόσο σε µονή συσκευασία των 300 gr όσο και σε πολυσυσκευασία µε 3 κονσέρβες των 300 gr η κάθε µία.

Οι κονσέρβες έχουν αριθµό παρτίδας L9209 016 03 και ηµεροµηνία ελάχιστης διατηρησιµότητας 31.08.2013, RΜG042512.01.

Επειτα από την ενηµέρωσή του, ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άµεση απόσυρση όλων των προϊόντων και άρχισε τους σχετικούς ελέγχους, ενώ καλεί τους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους αυτά τα προϊόντα να µην τα καταναλώσουν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από