Συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε Παλαιστίνιους διαδηλωτές και Ισραηλινούς αστυνομικούς μετά τον θάνατο ενός Παλαιστίνιου από πυρά Ισραηλινού φρουρού ασφαλείας στην Ιερουσαλήμ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε τα ξημερώματα σήμερα από πυρά Ισραηλινού φρουρού ασφαλείας, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με Ισραηλινούς εποίκους στην αραβική συνοικία Σιλουάν της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Μετά το περιστατικό, δεκάδες κάτοικοι της συνοικίας Σιλουάν βγήκαν στους δρόμους, έβαλαν φωτιά και προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα και πέταξαν πέτρες κατά αστυνομικών και περαστικών.

Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα.

Τουλάχιστον επτά Ισραηλινοί πολίτες και ένας αστυνομικός τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι κάτοικοι της συνοικίας Σιλουάν κάνουν λόγο για δύο Παλαιστίνιους τραυματίες στις αρχικές συγκρούσεις με τους εποίκους και για άλλους τραυματίες αργότερα.

Εκατοντάδες άτομα παρευρέθηκαν στην κηδεία του Παλαιστίνιου, ο οποίος είχε πέντε παιδιά.

Εκφράζονται ανησυχίες ότι περιστατικά όπως αυτό δυναμιτίζουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω του ζητήματος του εποικισμού.