Η πολυπόθητη (για την ΑΕΚ) καρατόµηση του ηρακλειώτη διαιτητή Μιχάλη Κουκουλάκη δεν επιτεύχθηκε στη χτεσινή συνάντηση του Σταύρου Αδαµίδη µε τους προέδρους της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο και της ΚΕΔ Βασίλη Τεροβίτσα.
Τώρα, ο κ. Αδαµίδης παίζει το επόµενο χαρτί του, που είναι η απειλή να αποχωρήσει η ΑΕΚ από το παιχνίδι στο οποίο η διαιτησία θα είναι εναντίον της.

«Η ΑΕΚ δεν θα ανεχθεί τέτοιου είδους συµπεριφορές κι αν χρειαστεί να αποχωρήσουµε, ως πρωτοπόροι πάντα, θα το κάνουµε. Δεν πιστεύω όµως πως θα χρειαστεί να φτάσουµε στο σηµείο αυτό», τόνισε µετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της ΑΕΚ.

Μετά τις χτεσινές εξελίξεις, δύο είναι τα θέµατα που προκύπτουν: 1ον: Ο Μιχάλης Κουκουλάκης θα ακολουθήσει τον δρόµο που άνοιξε ο Γιώργος Δαλούκας. Ετσι, αν κι επισήµως δεν ανακοινώνεται το παραµικρό, εν τούτοις οι πληροφορίες από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας θέλουν να του επιβάλλεται ποινή που θα προβλέπει στην καλύτερη περίπτωση να επανέρχεται σε δράση στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήµατος και στη χειρότερη να µη διαιτητεύει ξανά µέχρι το τέλος της σεζόν.

2ον: Ο κύκλος αµφισβήτησης των διαιτητών ανοίγει διάπλατα. Η ΚΕΔ και η ΕΠΟ δείχνουν ανήµπορες να διαχειρισθούν το πρόβληµα και απουσιάζουν οι θαρραλέες και δραστικές αποφάσεις οι οποίες θα µπορούσαν να αλλάξουν την εικόνα και φυσικά να διασκεδάσουν τα µέχρι τώρα κακώς κείµενα.

Τόσο ο πρόεδρος της ΕΠΟ όσο και ο κ. Τεροβίτσας πάντως σκέφτονται σοβαρά να δώσουν περισσότερες ευκαιρίες σε νέους διαιτητές, αφού, στις µέχρι τώρα τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήµατος της Σούπερ Λίγκας η διαπίστωση είναι πως αυτοί τα έχουν καταφέρει καλύτερα από τους πολύπειρους συναδέλφους τους. Μάλιστα τα απειλητικά µηνύµατα που φθάνουν στους διαιτητές είναι ότι θα επανεξετασθεί ο πίνακας των διεθνών διαιτητών στον οποίο βρίσκονται τώρα οι Κουκουλάκης, Κάκος, Δαλούκας, Σπάθας, Παµπορίδης, Καλόπουλος και Τριτσώνης. Η διοίκηση της ΕΠΟ έχει στείλει σαφές µήνυµα στα µεγάλα ονόµατα της διαιτησίας πως όποιοι τιµωρηθούν δεν θα συµπεριληφθούν στη λίστα των διεθνών.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ Βασίλης Τεροβίτσας, που ήταν παρών στη συνάντηση των κ.κ. Πιλάβιου και Αδαµίδη, παραδέχθηκε πως ο Κουκουλάκης έκανε τέσσερα σοβαρά λάθη, όλα εις βάρος της ΑΕΚ, και τόνισε πως θα τιµωρηθεί αυστηρά.

ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ χαρακτήρισε ειλικρινή τη συζήτηση που είχε µε τους κ.κ. Πιλάβιο και Τεροβίτσα. Στην ερώτηση για το αν η ΠΑΕ ΑΕΚ προτίθεται να προχωρήσει µε ένδικα µέσα κατά του κ. Κουκουλάκη, ο κ. Αδαµίδης απάντησε: «Οι αγωγές είναι κάτι που εξετάζουµε αυτή τη στιγµή, ειδικά αν δεν αποχωρήσει οικειοθελώς ο κ. Κουκουλάκης».

Για δυσφήµηση του αθλήµατος κλήθηκε σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Σταύρος Αδαµίδης.

Οι δηλώσεις εις βάρος του διαιτητή Κουκουλάκη, αλλά και του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου είναι ο λόγος που κλήθηκε σε απολογία ο κ. Αδαµίδης, µαζί µε το γεγονός πως ο ρέφερι του αγώνα µε τον Αστέρα Τρίπολης έγραψε στην έκθεσή του πως µετά το τέλος του µατς ο πρόεδρος της Ενωσης τον έβρισε στα αποδυτήρια.

Αυτό πάντως που προκαλεί εντύπωση είναι πως η Πειθαρχική δείχνει να αντιµετωπίζει µε επιλεκτικό τρόπο ίδιες παραβατικές συµπεριφορές. Και αυτό γιατί ενώ κάλεσε σε απολογία τον κ. Αδαµίδη – και καλώς έκανε – δεν έπραξε το ίδιο µε τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τις δηλώσεις του στην περίπτωση Δαλούκα. Δείγµα πως η αθλητική δικαιοσύνη θα είναι το νέο πεδίο αντιπαράθεσης των ΠΑΕ ύστερα από αυτό της διαιτησίας.

Παράλληλα σε απολογία κλήθηκε επίσης για αύριο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την επεισοδιακή συµπεριφορά των οπαδών της στο παιχνίδι της Καβάλας. Ο ΠΑΟ απειλείται µε ποινή κεκλεισµένων των θυρών.

Ακόµη, ενώπιον της Πειθαρχικής θα απολογηθούν οι ΠΑΕ Αρης, Ηρακλής, Καβάλα, Ολυµπιακός, Πανιώνιος, Πανσερραϊκός και ΠΑΟΚ.

ΜΕ ΝΕΟΥΣ

ΕΠΟ και ΚΕΔ σκέφτονται σοβαρά να δώσουν περισσότερες ευκαιρίες σε νέους διαιτητές, αφού τα έχουν καταφέρει καλύτερα από τους πολύπειρους συναδέλφους τους