ΜΠΟΡΕΙ [-4148οι περισσότεροι φίλαθλοι να περιµένουν τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας 2010 (31 Οκτωβρίου) για να γιορτάσουν (αθλητικά) τη συµπλήρωση 2.500 ετών από τη Μάχη του Μαραθώνα, αλλά προηγείται ένας άλλος αγώνας που συνδέεται µε το ίδιο γεγονός, το Σπάρταθλον 2010.

Η διοργάνωση, που αναβιώνει εδώ και 28 χρόνια τη διαδροµή του Αθηναίου Φειδιππίδη για να ζητήσει τη συµβολή της Σπάρτης προς απόκρουση των Περσών, διεξάγεται στις 24-25 Σεπτεµβρίου µε τη συµµετοχή 330 δροµέων από 32 χώρες.

«Το ευχάριστο», όπως τόνισε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Διεθνούς Συνδέσµου «Σπάρταθλον» Παναγιώτης Τσιακίρης, «είναι ότι οι έλληνες δροµείς είναι πλέον 26 και είναι ιδιαίτερα θετικό ότι όλο και περισσότεροι Ελληνες γυµνάζονται και τρέχουν υπεραποστάσεις». Και πρόσθεσε: «Θυµίζω για πολλοστή φορά τις οργανωτικές δυσκολίες. Ειδικά φέτος χρειαζόµαστε πέντε φορτηγά και η απεργία διαρκεί. Μόνο για νερά θέλουµε οκτώ τόνους και για αναψυκτικά δύο. Δεν βρίσκουµε και χορηγούς αλλά ευτυχώς έχουµε πολλούς εθελοντές». Στα φαβορί του αγώνα των 246 χιλιοµέτρων µε τη µεγάλη διεθνή απήχηση είναι ο Αµερικανός Σκοτ Τζούρεκ, που ίσως απειλήσει και το ρεκόρ διαδροµής που κατέχει ο Γιάννης Κούρος µε 20 ώρες 25’ από το 1984, σε 250 τότε χιλιόµετρα.

ΒΟΛΕΪ

Συµφώνησαν σε όλα η οµάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού µε τον βούλγαρο διεθνή διαγώνιο Μπόµπι Γιορντάνοφ και την οµάδα στην οποία ανήκει, τη Λέφσκι Σόφιας. Πλέον, ο σπουδαίος επιθετικός και σέρβερ που είχε αγωνιστεί παλιότερα στον Ολυµπιακό και πέρυσι στην Ε.Α. Πατρών, αναµένεται τις επόµενες ηµέρες να υπογράψει συµβόλαιο συνεργασίας µε τους Πράσινους.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

330 αθλητές από 32 χώρες θα πάρουν µέρος στον υπερµαραθώνιο. Οι 26 δροµείς θα είναι Ελληνες