Εκτός της Νέας Δημοκρατίας τέθηκε το μεσημέρι ο ευρωβουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος εξέφρασε δημοσίως διαφωνία με την επίσημη θέση της ΝΔ αναφορικά με το Μνημόνιο και το έλλειμμα.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Νέα Δημοκρατία αναφέρεται: «Με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος ο ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.

» Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με έγγραφό του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος κ. Γιάννη Τραγάκη, παρέπεμψε στην επιτροπή τον κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας, γιατί με τις δηλώσεις του επέλεξε να θέσει τον εαυτό του εκτός κόμματος».

Μιλώντας στον BHMA FM 99,5, εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι αδύνατο να μηδενιστεί το έλλειμμα το 2011, όπως είχε υπογραμμίσει ο Αντώνης Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη, και τόνισε πως την άποψή του αυτή θα εξηγήσει στα συλλογικά όργανα του κόμματος -όπως στην ΚΟ της ΝΔ που συνεδριάζει την Πέμπτη- ζητώντας αλλαγή στάσης, καθώς η πρόταση της ΝΔ παραπλανά τον κόσμο.

Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε, ακόμη, πως η χώρα είναι στο χείλος του γκρεμού και «κρεμόμαστε από το μνημόνιο». «Θα είναι αυτοπυροβολισμός αν ανακοπεί η προσπάθεια του μνημονίου», είπε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής.

«Το κλειδί δεν είναι η αντιπολίτευση. Είναι να πούμε στον κόσμο με ρεαλισμό τι πραγματικά σημαίνει. […] Και το ερώτημα είναι πώς θα πορευτούμε σε αυτόν το δρόμο με δικαιοσύνη. Δεν είναι όλοι οι συνταξιούχοι το ίδιο, ούτε όλοι οι μισθωτοί», πρόσθεσε.