«Δεν υπάρχει περίπτωση επέκτασης μνημονίου μετά το 2013, ούτε θα έρθει καινούργιο Μνημόνιο. Έχουμε συγκεκριμένους στόχους, που τηρούμε απαρέγκλιτα», τόνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι στόχος είναι να βγούμε στις αγορές, όσο το δυνατό συντομότερα και πριν το πέρας του Μνημονίου.

Σχολιάζοντας τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων, σχολίασε ότι «πήγε εξαιρετικά, με επιτόκιο 3,98% και υπερκάλυψη 6,25 φορές έναντι του 3,85 της προηγούμενης» και χαρακτήρισε αξιοσημείωτο το γεγονός πως το 72% ήταν ξένοι επενδυτές «που σημαίνει ότι ανακτούμε την αξιοπιστία της χώρας μας βήμα-βήμα».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει αλλαγή στο σχεδιασμό του μείγματος της κυβερνητικής πολιτικής, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «η κυβέρνηση υλοποιεί τους στόχους που έχει βάλει, όπως φαίνεται ότι κάνει και πως έτσι θα βγούμε από την κρίση και θα μείνουν και οι μεγάλες αλλαγές».

Αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου

Ο κ. Πεταλωτής έδωσε επίσης διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, σε στελέχη της Γουόλ Στριτ, σύμφωνα με τις οποίες μπορεί να ιδιωτικοποιηθούν, ή να αξιοποιηθούν, περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, των οποίων η αξία ανέρχεται σε 270 δισεκατομμύρια ευρώ -ποσό που αντιστοιχεί στο σύνολο σχεδόν του χρέους της χώρας.

«Σταματάμε να έχουμε τις παθογένειες και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία» δήλωσε ο κ. Πεταλωτής.

Σημείωσε δε ότι σε αντίθεση με τη ΝΔ και ό,τι έδειξε με το Βατοπέδι, η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αλλά αξιοποίησή της, η οποία και επιβάλλεται.

Επιπλέον, εξήγησε ότι πρόκειται για μεγάλη ακίνητη περιουσία, που είτε είναι καταπατημένη, είτε τη λυμαίνονται διάφορα συμφέροντα.

«Εννοείται ότι θα αξιοποιηθεί κι ο χώρος του Ελληνικού, υπάρχουν ανάγκες και θα εξυπηρετηθεί το δημόσιο συμφέρον με τον καλύτερο τρόπο», ανέφερε, ερωτηθείς σχετικά.

Ακόμη ανέφερε ότι η καταγραφή των ακινήτων είναι θέμα του κράτους, που δεν γνωρίζει την περιουσία που έχει και επισήμανε ότι αν και είναι πολύπλοκο, πρέπει να γίνει καταγραφή της δημόσιας περιουσίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από