Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία θα προχωρήσει η ΑΔΕΔΥ στις 7 Οκτωβρίου, όπως αποφάσισε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή του συνδικάτου των δημοσίων υπαλλήλων, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις της κατά του Μνημονίου.

Στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ τονίζεται ότι και η συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών ανατροπής του Μνημονίου και της ακύρωσης όλων των ρυθμίσεων που έχουν αποφέρει μείωση μισθών, μείωση συντάξεων, ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα, φτώχεια και εξαθλίωση στην ελληνική κοινωνία.

Υπενθυμίζεται ότι η εκδίκαση της αγωγής κατά του Μνημονίου στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα γίνει στις 8 Οκτωβρίου.

Επίσης, η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στις 29 Σεπτεμβρίου και παράταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης και δράσης που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες ενάντια στα μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις στο όνομα της οικονομικής κρίσης.

Τέλος, τονίζει ότι υποστηρίζει και ενισχύει τους αγώνες των εκτάκτων υπάλλήλων ορισμένου χρόνου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ζητούν τη μετατροπή των συμβάσεών
τους σε αορίστου χρόνου.

Στο πλαίσιο αυτό καλύπτει με 3ωρη στάση εργασίας (8.00-11.00 το πρωί) όσους Συλλόγους αποφασίσουν να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στον Άρειο Πάγο, όπου και θα συζητηθεί το θέμα

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από