Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ κρίση χτύπησε και το πλουσιότερο πρωτάθληµα του κόσµου, το αµερικάνικο φούτµπολ.

Για πρώτη φορά ύστερα από 34 χρόνια οι θρυλικοί Νew Υork Giants δεν κατάφεραν να γεµίσουν το γήπεδό τους ενώ άδεια καθίσµατα παρατηρήθηκαν και σε πολλά ακόµα στάδια. Τα άδεια γήπεδα ωστόσο «τιµωρούν» τους φιλάθλους της πολυθρόνας. Σύµφωνα µε τους κανονισµούς της ΝFL, αν ένα παιχνίδι δεν είναι sold out 72 ώρες πριν από τη διεξαγωγή του, τότε δεν επιτρέπεται η τηλεοπτική του µετάδοση σε µία ακτίνα 120 χιλιοµέτρων. Αυτό συµβαίνει για να προστατευθούν οι οµάδες και να γεµίζουν τα γήπεδά τους. Κάτι τέτοιο πάντως δεν κατέστη δυνατό την προηγούµενη εβδοµάδα.

Ο αγώνας των Τampa Βay Βuccaneers δεν µεταδόθηκε τηλεοπτικά γιατί παρέµειναν απούλητα 14.000 εισιτήρια, κάτι που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ 12ετίας. Αδεια καθίσµατα υπήρχαν και στο νεότευκτο στάδιο των Giants, αξίας 1,5 δισ. δολαρίων. Το παιχνίδι τους ωστόσο µεταδόθηκε κανονικά γιατί οι άδειες θέσεις βρίσκονταν στην εξέδρα των επισήµων όπου τα εισιτήρια κοστίζουν ακόµα και 12.500 δολάρια!

Τα 77.245 εισιτήρια που έκοψαν οι Giants θεωρούνται µεγάλη αποτυχία (!) αφού από το 1976 µέχρι τον Ιανουάριο όταν έκλεισε το παλιό τους στάδιο, ήταν πάντοτε sold out.

Από τα θύµατα της οικονοµικής κρίσης και οι San Diego Chargers που έχουν ιδιοκτήτη τον Ελληνοαµερικανό Ντιν Σπανός.

Στο τελευταίο παιχνίδι παρέµειναν απούλητα 7.000 εισιτήρια. «Δεν έχουµε αυξήσει τις τιµές των εισιτηρίων τα τρία τελευταία χρόνια ενώ έχουµε προσπαθήσει πολύ ώστε να διαφηµίσουµε την οµάδα. Βρισκόµαστε εδώ για να βοηθήσουµε την κατάσταση», υπογράµµισε ο Σπανός που δεν κατάφερε να αποτρέψει το πρώτο τηλεοπτικό µπλακάουτ της οµάδας του από τον Νοέµβριο του 2004. Ειδικοί εκτιµούν πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί τους επόµενους µήνες καθώς οι οµάδες δεν έχουν προσαρµόσει τις τιµές των εισιτηρίων τους στη νέα οικονοµική πραγµατικότητα.