ΟΒαγγέλης Μαρινάκης, πρότεινε στην ΕΠΟ την αντικατάσταση του Βασίλη Τεροβίτσα από τον Κύρο Βασσάρα στην προεδρία της ΚΕΔ και αντέδρασαν έντονα Παναθηναικός και ΑΕΚ.

Η πρόταση του κ Μαρινάκη, έγινε κατά τη διάρκεια του ΔΣ της ΕΠΟ, στο οποίο συμμετείχε ως πρόεδρος της Super League.

«Θα θέλαμε να επισημάνουμε και να υπενθυμίσουμε στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ότι με τη παρουσία του εκεί, εκπροσωπεί όλες τις ομάδες της Super League, ως Πρόεδρος αυτής και μόνο.

Κατόπιν τούτου οποιαδήποτε πρόταση – κατεύθυνση ανακοινώνεται εκ μέρους του στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, θα πρέπει να έχει προηγουμένως την έγκριση και τη συγκατάθεση των υπολοίπων μελών – ΠΑΕ της Super League». τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Η ΠΑΕ Παναθηναικός αναφέρει στη δική της ανακοίνωση: «Eντύπωση προκάλεσε η στάση του κ. Μαρινάκη στο διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα.

Στο συμβούλιο αυτό ο κ. Μαρινάκης μετέχει ως πρόεδρος της Super League την οποία και εκπροσωπεί. Επέλεξε ωστόσο να εκμεταλλευτεί την εκεί παρουσία του για να κάνει υποδείξεις και προτάσεις περί διαιτησίας που προφανώς απηχούν τις θέσεις του ως μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και για τις οποίες ουδεμία εξουσιοδότηση είχε λάβει.

Υπό το φως βέβαια της σημερινής τοποθέτησης του κ. Μαρινάκη και της εμμονής του να προωθήσει τον κ. Βασσάρα και να ζητήσει την αποπομπή του κ. Τεροβίτσα γίνεται εύκολα αντιληπτό σε τι αποσκοπούσαν οι δηλώσεις του περί διαιτησίας της προηγούμενης εβδομάδας».