Τη λίστα με όλους τους ασφαλισμένους της ΑΣΠΙΣ Πρόνοια και της Commercial Value που δικαιούνται αποζημίωση μετά το «λουκέτο» που έβαλαν οι δύο εταιρείες, ανάρτησε στην ιστοσελίδα της η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Όσοι από τους ασφαλισμένους δεν δουν το όνομά τους στη λίστα έχουν δυνατότητα προσφυγής ως το τέλος του 2010.

Διαβάστε τη λίστα πατώντας εδώ

Υπενθυμίζεται ότι οι συνολικές υποχρεώσεις της Commercial Value προς τους ασφαλισμένους της στις 31 Δεκεμβρίου 2009, ανέρχονταν στα 194,5 εκατ. ευρώ.

Στη δεύτερη εταιρεία που έκλεισε, συμφερόντων Π. Ψωμιάδη (η πρώτη ήταν η Ασπίς Πρόνοια), 48.317 άτομα είχαν ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής.

Στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης αναφέρεται ότι ο Επόπτης των Χαρτοφυλακίων Ζωής ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α και COMMERCIAL VALUE A.A.E, γνωστοποιεί ενδεικτικό κατάλογο των ασφαλισμένων των εταιρειών αυτών.

Η γνωστοποίηση αφορά στα χαρτοφυλάκια που έχουν σχηματισθεί μέχρι την ημερομηνία ανάκλησης της αδείας των εταιρειών, που είναι η 21/9/2009 για την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, και η 26/2/2010 για την Commercial Value και περιλαμβάνει τα εξής:

Τα ενεργά χαρτοφυλάκια:

α. Στις Ατομικές ασφαλίσεις Ζωής

β. Στην Κεφαλαιοποίηση

γ. Στα Ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα

δ. Στα Ομαδικά προγράμματα παροχών με συμπληρωματικές καλύψεις.

Στα ανωτέρω χαρτοφυλάκια συμπεριλαμβάνονται συμβόλαια τα οποία στην ημερομηνία ανάκλησης της αδείας:

Βρίσκονται σε ισχύ

Είναι ελεύθερα περαιτέρω καταβολών

Έχουν λήξει σε προγενέστερη της ημερομηνίας ανάκλησης αδείας, αλλά εκκρεμεί η καταβολή του ασφαλίσματος

Βρίσκονται σε διαδικασία καταβολής μηνιαίων συντάξεων

Σημαντική παρατήρηση για τα συμβόλαια με αίτημα εξαγοράς: Τα συμβόλαια για τα οποία είχε υποβληθεί αίτημα εξαγοράς μέχρι την ημερομηνία ανάκλησης της αδείας (ή και μετά), χωρίς να έχει γίνει η καταβολή ποσού εξαγοράς από πλευράς εταιρείας, εμφανίζονται στα ενεργά χαρτοφυλάκια με μία από τις ενδείξεις Εκκρεμής Λήξη ή Ελεύθερο Περαιτέρω Καταβολών ή Σε Ισχύ, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους.

Σημειώνεται ότι πραγματοποιούνται έλεγχοι για την εγκυρότητα και νομιμότητα των ασφαλιστηρίων συμβολαίων και ο Επόπτης Χαρτοφυλακίου Ζωής, επιφυλάσσεται να μην περιλάβει στο «ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ» (τελικό) χαρτοφυλάκιο ασφαλιστηρίων ζωής, ασφαλιστήρια συμβόλαια που δεν πληρούν τις διατάξεις του νόμου.

Τις αναγγελθείσες απαιτήσεις αποζημιώσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στην ημερομηνία ανάκλησης της αδείας

α. Στις Ατομικές ασφαλίσεις Ζωής

β. Στην Κεφαλαιοποίηση

γ. Στα Ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα

δ. Στα Ομαδικά προγράμματα παροχών με συμπληρωματικές καλύψεις.